Salangen-Nyheter

Klenodium fra forsvunnet tid:

Klar til å rulle igjen

Denne gamle bussen ble bygget på Salangsverket i sin tid. Nå er den tilbake, restaurert og i orden. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SALANGSVERKET: På Salangsverket har flere observert en restaurert buss fra en av de første bussene som ble engang produsert av Innlandet Karosserifabrikk.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En av de gamle bussene som engang ble produsert av Innlandet Karosserifabrikk ble observert på Salangsverket. Bussen er et praktfullt tegn og klenodium fra den forsvunnet tid i Salangen. Det var Einar Fjeldstad som startet og var eier av bussfabrikken som engang fant sted på Salangsverket tidlig på 1970-tallet. Den røde bussen som er blitt observert har ikke alltid vært like vakker, noe som Kjell Eriksen kan fortelle. - Jeg fant den på Finnsnes og da så den ut som en grønn oase med 10 centimeter med mose på taket. Vi tok den inn og da vi ble ferdig med karoseriet og lakeringen sponset Troms Innland Rutebil (TIRB) nye seter som vi trakte opp, sier Eriksen til nettavisen. Bussen har blitt restaurert til den tilstand som var da den var nybygd. Det var litt under fem år siden bussen ble funnet og har stått inne i hallen til Innlandet Automobilverksted frem til nå.

Resultatet av prosjektet er veldig skrytverdig, og undertegnende gleder seg til å se den på veiene i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Alt funker

Innsatsen med restaureringen er i hovedsak gjort i form av frivillighet, og i dag er det Fjeldstad Eiendom som står som eier av bussen. - Det hadde vært fint om det kunne blitt gjort et samarbeid med museet om denne bussen, det hadde vært midt i blinken. Det har gått noen kvelder og uker for å få restaurert bussen. Alt skal være i orden på den og skal fungere, sier Eriksen til nettavisen.

ANNONSE
Annonse