Salangen-Nyheter

Saueutstilling i Krambuvika:

- Klok som en sau

Sonja Westrheim gjør de siste forberedelsene til den store saudegane i Lavangen. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

KRAMBUVIKA: Sør-Troms Museum og Krambuvika Bygdemuseum arrangerer saueutstilling ved Krambuvika Bygdemuseum. 1. juni er den store sauedagen i Lavangen med den store åpningen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det gjøres klar til åpningen av et unik utstilling hos Krambuvika Bygdemuseum. Fra 1. juni er det storåpning av saueutstilling med demonstrasjon av spinning, toving og filting. Utstillingen er arrangert av Sør-Troms Museum og Krambuvika Bygdemuseum. Konservator Sonja Westrheim ser frem til å holde et FÅREdrag om sau, som hun har kalt "Klok som en sau". - En saueutstilling kan lages veldig spektakulært, fordi det er de utroligste ting som kan lages av saueull. Sauen er et dyr som har vært i den norske husholdningen i tusenvis av år. Sauene er et veldig klokt dyr som har vært og er fortsatt veldig viktig for Lavangen, forteller Sonja Westrheim.

- Det er mye fint man kan lage med ull, sier Westrheim. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Demonstrasjon

Lokalet er fult opp av ulike ull produkter og effekter som flere har bidratt med. Westrheim har tatt ansvaret for det faglige, men det vil også komme inn personer som kan gi en demonstrasjon av spinning, toving og filting. Westrheim ser frem til å prøve dette selv. - Jeg må være med å prøve og lære, sier hun engasjert.

Åpningen

Åpning av utstillinga: 1. juni kl. 14-18

Åpent under søndagskafeen 03.07-14.08, kl. 17-20.

Arrangement under Lavangsvekka og Kulturminnedagene.

Westrheim viser frem skinnfelle fra tibetansk sau. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN