Salangen-Nyheter

Ikke helt som andre 15-åringer:

Klubben i sitt hjerte

Wanja Merethe Nerli har et hjerte for danseklubben Dans Bardu i hjembygda si. FOTO: PRIVAT

SETERMOEN: Wanja Merethe Nerli brenner for danseklubben Dans Bardu, og det viste hun i helga ved å reise 140 mil fra Hedmark opp til Bardu for å holde en treningsøkt og gjøre dem klar til årets NNM i Fauske.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nord-Norgesmesterskapet i Hip Hop er like rundt hjørnet. Den arrangeres i Fauske helga 10-12. februar, og der skal Dans Bardu delta. Dessverre var det en mangel på trenere i klubben som kunne delta med dem i år, og når tiden var kort frem til konkurransen ble gode råd dyre. Heldigvis fantes det ei jente som ikke bare brenner for dans, men har klubben Dans Bardu godt plassert i hjerterota. Bardudalingen Wanja Merethe Nerli reiste sørover for å bli bedre i det hun liker aller best, men i helga tok hun seg tid til å reise til hjembygda si for en intensiv treningsøkt for å gjøre danseklubben klar til mesterskapet i februar. - Alle i klubben viser mye åpenhet og ønske om å lære. Det gjør alt arbeidet verdt det, forteller Nerli fornøyd til nettavisen.

Wanja Merethe Nerli (t.v.), Rakel Nergår, Trine Bjørnsen Hovde, Celine Ariel Kristensen, Kamillie Heimdal Rambø og Dorthe Bendiksen (ikke til stede) er klare til Nord-Norgesmesterskapet i Fauske. FOTO: PRIVAT

Skal selv delta

Nerli skryter varmt av danseklubben i Bardu, og bemerker at alt de mangler nå er å trene hardt de siste ukene før mesterskapet fyrer løs i Fauske. - De er dyktige alle sammen, og lærer raskt. Det ble en intensiv økt gjennom hele helga, men alle var motiverte til å mestre alt før konkurransen, sier Nerli glad til nettavisen, og legger til at hun flere ganger fikk spørsmål om de nye dansetriksene hun har lært seg. Nerli skal delta med Dans Bardu på norgesmesterskapet, men hun skal også stå fram på scenen alene. - Jeg gleder meg masse til hele greia, sier hun fornøyd.

Krever ingen skryt

Den danseglade bardudalingen bemerker at hun ikke ønsker noe skryt og ære for arbeidet hun har lagt til i Dans Bardu. - Jeg gjør dette av ren glede for dans og Dans Bardu. Jeg setter alltid pris på tilbakemeldinger, men det er best å jobbe med dans ut av egen fri vilje, forteller hun. Nerli har fått flere andre oppdrag som hun blir å jobbe videre med. - Hålogaland Teater har tatt kontakt med meg og ønsker med inn på en komité for å rekruttere dansere. Spesielt gutter, siden det er lite av det i Nord-Norge. Jeg ser fram til å jobbe med det også framover, sier Nerli fornyød til nettavisen. Hun hinter avsluttende til at hun garantert blir å komme tilbake til Bardu for å øve mer med danserne i klubben hun er så glad i. - Jeg blir ikke å komme noe opp før mesterskapet, men etter konkurransen skal man ikke se bort i fra at jeg tar turen opp igjen, avlsutter Nerli til nettavisen.