Salangen-Nyheter

Julegrana i Kjøllefjord:

Kommer fra Salangen

Julegrantenninga i Kjøllefjord var like flott som andre plasser. Men spesielt var det at juletreet på torget kom fra Salangens skoger. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: En liten del av Salangen har slått rot midt i sentrum av Kjøllefjord, tre mil sørvest for Mehamn. Julegrana som nemlig står plassert midt på torget i Kjøllefjord kommer fra Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2015 kl 00:00

Annonse

Det ryktes i Salangen at julegrana som er blitt plassert i Kjøllefjord-sentrum, Lebesby kommune, har sin opprinnelse fra Salangen. Juletreet er en donasjon til kommunen fra Jonny Olsen, barnebarnet til Gunnvor Jensen. Han kunne bekrefte at grana har sin opprinelse i Salangen. - Da min bestemor reiste oppover hit fra Salangen hadde hun den med seg . Grana ble 40 år, men jeg er usikker om hun tok med seg selve buska eller frø fra Salangen. Hun likte å drive på med hagearbeid og hun ble ofte kalt for blomstermor, flirer Jonny Olsen da nettavisen ringer og vil vite mer om historien bak gaven.

Takknemlig ordfører

Ordføreren i kommunen der grana er plassert, synes det var veldig festlig å høre at Salangen hadde slått rot midt i sentrum av Kjøllefjord. - Vi er takknemelig for donasjonen til Olsen. Det er veldig fantastisk å høre at den faktisk var i fra Salangen!. Det var jeg ikke klar over, sier ordfører i Lebesby kommune, Stine Akselsen til nettavisen.