Salangen-Nyheter

Fortsetter sagnserien:

Kommer ut med ny bok

Forsiden til den nye boken til Roald Larsen ser slik ut.

Roald Larsen kommer ut med nok en bok, denne boken heter "Makter og mørke mellom himmel og jord". Hovedfortellingen i denne boken, som i utgangspunktet er av 8 fortellinger, skjer denne gang i Finnmark. Nærmere bestemt Kjelvik på Magerøya. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Her var det en gang en kjent synsk dame som hadde vært på befaring, hvor hun hadde uttalt seg til en avis om at det hadde vært en svært sterk opplevelse å besøke Kjelvik.

- Jeg er ikke i tvil om at det har foregått mye grusomt i dette området, og at det spøker her, hadde hun fortelt, sier Roald Larsen til nettavisen.

En del av boken sin tittel består av ett kjent ordtak som er "Det er mer mellom himmel og jord".

Roald Larsen kommer ut med ny bok, denne gangen vil hoved historien ta sted i Finnmark. FOTO: PRIVAT

Sagnene i denne boken holder seg rundt det uforklarlige og det usynlige som omringer oss. Vi får heller ikke alltid noen god forklaring på de fenomenene som fremstår i mange av fortellingene, men historiene vi får frem er gode. Mange av historiene er selvopplevde, mens andre faller mer tilbake på sagn og slike ting.

I boken finnes det sagt om gjengangere og ånder, men også blant annet hjelpere, forvarsler og sanndrømte. Sagn vil ofte bli trodd på, og det forteller om noe som angivelig har skjedd. De er også ofte knyttet til bestemte steder, personer eller hendelser. Et kjennetegn ved de nordnorske sagnene i dag er at folketro og livvsyn ikke så sjeldent gåt hånd i hånd i det som fortelles. Denne blandingen er uproblematisk og gjør at nordnorkse sagn er mer rike og spennende.

Forfatteren Roald Larsen har skrevet disse sagnfortellingene som vil synliggjøre folketroen fra Nord-Norge.

Forfatter Roald Larsen med sin tidligere bokutgivelse "Trollaksen" er en av totusentallets beste fiskehistorier. ARKIVFOTO: HÅVAR SPITZBURGER.