Salangen-Nyheter

Vil helst være selvstendig:

Kommunereform til kaffe

Med kommunereformen i fokus. FOTO: KARI TVEIT

SJØVEGAN: Kommunereform og kommunesammenslåing var dagens hovedtema på kafeen ved Coop Extra på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Kommunevalget står for døren og politikerne er i full gang med valgkampen. De lokale partiene som stiller liste her i kommunen har ulike hovedfokus, men diskusjonen rundt kommunesammenslåing er kanskje den som fenger folk flest fremfor årets valg.

Fremtidskommunen i fokus

Salangen-Nyheter tok seg en tur til kafeen ved Coop Extra for å høre hva "debattantene" her var mest opptatt av, og på lik linje med andre steder, så sto fremtidskommunen.

Ikke partipolitisk

I den lokale diskusjonen rundt kommunereformen er det ikke holdningene til de politiske partiene på Stortinget som er avgjørende. Her handler det om hva som er godt for befolkningen i lokalsamfunnene og i kommunen. I følge Are Apeland fra Salangen er kanskje hovedmålet at Salangen får lov å fortsette som egen kommune. Men dersom det blir en sammenslåing er det mest naturlig at Salangen, Lavangen og Bardu slår seg sammen. - Vi samarbeider mye allerede i dag, og det ville bli en passelig stor kommune. I tillegg vil det medføre at vi får utnyttet ressursene både på innlandet og på kysten, sier Apeland til Salangen-Nyheter sin utskremte medarbeider.