Salangen-Nyheter

Siste støyp på demning i går:

Kraftbygging i Grønlia

Ludvig Ingebrigtsen (t.v) og Lasse Strand (t.h) i Lavangen Entreprenør har ansvaret for betongarbeidet på demningen oppe i Grønlia. FOTO: JON HENRIK LARSEN

GRØNLIA: I går var det relativt stor helikoptertrafikk i Grønlia i Salangen. Det ble løftet opp betong med helikopter for støyping av demninga til en ny kraftstasjon.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Det har foregått anleggsarbeid høyt oppe i Grønlia i en lengre periode nå, i forbindelse med byggingen av en småkraftstasjon. - Denne kraftstasjonen vil kunne produsere strøm til 350 husstander, eller 2,5 megawatt, forteller daglig leder i Blåfall AS, Arne Jakobsen til nettavisen. Da nettavisen var oppe i går møtte vi Ludvig Ingebrigtsen som er daglig leder i Lavangen Entreprenør, som har ansvaret for betongarbeidet. - Dette er en jobb for oss til en verdi av 7.millioner kroner. Det betyr mye for oss som en liten sideaktør i dette, sier Ingebrigtsen.

Siste sementlass

I går ble de siste lassene med sement lagt på demninga. - Vi jobber nå for å bli ferdig med demninga, og rørgata er omentrent halvveis ferdig. Hele rørgata er på 1,5 kilometer. Over påske starter vi med montering av selve kraftstasjonen, og så skal alt koples sammen, sier Jakobsen i Blåfall AS.

Her hentes sementene nede i Grønlia, for så å fraktes opp til demninga med helikopter. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Typisk småkraftverk

Det er tydelig at Jakobsen i Blåfall AS er stolt over jobben som selskapet har ansvaret for i Grønlia. - Denne jobben er på størrelse med en middels stor jobb for oss. Arbeidet er i rute ut fra fremdriftsplanen, og vi skal være ferdig med alt innen utgangen av juni i år. Den strømmen som blir produsert her vil gå ut på det samla kraftnettet og krafta selges inn i kraftbørsen, å blir solgt til den prisen som til enhver tid er i markedet. Foreløpig har vi ikke flere tilsvarende anlegg i nærområdet hvor vi er nå, men vi har anlegg lenger nord i fylket som vi vil starte med, når vi er ferdig med denne utbyggingen, avslutter daglig leder Arne Jakobsen til nettavisen.