Salangen-Nyheter

Menigheten tar ansvar for 17.mai:

- Krevende, men morro!

- Vi kan be til vår Herre om godt være, sier Glemmestad og ler. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

- Vi kan be til vår Herre om godt være, sier Glemmestad og ler. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

SJØVEGAN: For andre gang vil Salangen Menighet stå ansvarlig for markeringen av 17. mai i Salangen. Sogneprest Grete Glemmestad takker for tilliten og ber til vår Herre om godt vær den 17. mai.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

For andre året på rad tar Salangen menighet ansvaret for å arrangere 17. mai i kommunen. Sogneprest i Salangen kirke, Grete Glemmestad takker for tilliten. - Det betyr mye arbeid og mye glede. Det er også litt artig, vi får vist frem kirka, så får vi gjøre en innsats for bygda og kommunen.  Det er mange frivillige som må bidra på mange ulike måter her, sier hun til nettavisen.

Planene klare

Det er vanlig i Salangen at en forening eller frivillige får ansvaret for å arrangere 17. mai to år på rad. - Vi skal ha gudstjeneste, og håper mange kommer dit. Vi skal prøve å få konfirmantene til å gå med flaggborg, det er veldig fint å se ungdommene i finklærne som holder flagget. Samtidig åpner kafeen ved idrettshallen med servering av mat, kaker, brød, kaffe og andre ting. Deretter blir det underholdning og taler for dagen, forteller Grete Glemmestad til nettavisen.

Avhengig av frivillige

For å klare å arrangere 17. mai er de avhengige at de har frivillige som stiller opp. - Vi har en del frivillige som hadde gode erfaringer fra i fjor og som er villig til å stille opp igjen. Nå er det noen som går hvert år, men vi får inn stadig inn nye frivillige som hjelper til med å bake kake, bære stoler eller andre ting, sier Glemmestad avslutningsvis og legger til at de skal gjøre sitt beste for å skape en bra markering av nasjonaldagen.

Annonse