Salangen-Nyheter

Røde kors arrangerer "Strikkekafé":

Lærer om strikking

Strikkekafé er ett populært tilbud også blant de nyinnflyttede Salangsværingene i kommunen. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: De frivillige damene i Røde Kors i Salangen arrangerer strikkekafé. Målet er ikke bare å lære de utenlandske damene om strikking, men også lære dem norsk og å lage vafler.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Annenhver tirsdag arrangeres det strikkekafé for damer i regi av Salangen Røde Kors. Det er damer fra Salangen som lærer damer fra andre land og strikke. Astrid Utnes forteller til nettavisen at det også er ett viktig integreringsarbeid for å lære disse damene mer norsk, samtidig som de lærer seg å strikke som håndarbeid. – Alle har ulike håndarbeidsarbeid fra sine kulturer, men det å strikke kan ingen av dem fra før, sier Utnes til nettavisen.

Vafler

Det er frivillige Røde Kors-medlemmer som bytter på å arrangere strikkekafe og av erfaring fra tidligere vet vi at de utenlandske damene setter veldig stor pris på både å lære og strikke, men også å bli integrert i lokalsamfunnet. Videre forteller Astrid Utnes at det også er en kjøkkengruppe der og at damene nå skal få lære seg å lage ekte norske vafler. – Vi håper også å kunne få til en internasjonal matkveld, avslutter Astrid Utnes til nettavisen og minner om at neste strikkekafe er

tirsdag 22.Januar fra klokken 18.00.