Salangen-Nyheter

Øvelse gjør mester:

Eirin er et skikkelig pianotalent!

Eirin Heggelund er et pianotalent fra Salangen på snart 14 år. Men selv om hun har svært flinke pianofingre, så vil hun ikke velge musikken som levevei videre i livet. Men heller som hobby. Foto: Jon Henrik Larsen

13 år gamle Eirin Heggelund øver jevnt og trutt på piano, og er i dag et kjempetalent på pianospill i Salangen. Det har hun lært og fått i fingrene på kulturskolen i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Tidligere spilte den unge flinke jenta en god del gitar. Men nå er det mer og mer piano som fasinerer henne og gir henne gode musikalske fingerferdigheter.

- Jeg kan spille etter noter. Det er vanskeligere og balansere uten, sier Eirin Heggelund til nettavisen. Den 24.januar blir hun 14 år, og det skulle man ikke tro ut i fra de proffesjonelle ferdighetene hennes på pianoet.

Det unge talentet takker sin pianolærer Angelica som bor i Bardu, og som underviser på kulturskolen.

- Hun er utrolig dyktig og vi får strekke oss litt lengre og bli flinkere med henne, sier Eirin takknemlighetsfullt til nettavisen.

Nå er det startet en innsamlingsaksjon for å få et nytt flygel på kulturskolen, da det gamle flygelet på kulturhuset i Salangen er både ustemt og slitt.

Ikke videre levevei

For Eirin er ikke pianospillingen en videre levevei.

- Nei, musikken er ikke noe jeg vil jobbe med som yrkesvei. Men heller som en hobby. Jeg har ikke skrevet noen sanger heller, og jo mer jeg opptrer og spiller jo flinkere blir jeg, sier unge frøken Heggelund til nettavisen.

Se videosnutt av Eirin Heggelund som spiller under Salangen Musikkforenings jubileum i fjor: