Salangen-Nyheter

Åpen brannstasjon sist lørdag:

- Mest artig og kjøre brannbil!

Både små og store lærte om brannvett lørdag når Salangen Brann og Redning hadde åpen brannstasjon. Foto: Jon Henrik Larsen

Sist lørdag var det åpen brannstasjon i Salangen. Her fikk både små og store mer informasjon om brannvesenet sitt arbeid, og hva man selv kan gjøre for å forebygge brann.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2022 kl 11:26

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Tiltaket Åpen brannstasjon er blitt en årlig begivenhet landet over i september. I år var ingen unntak, heller ikke i Salangen. Mellom 100 og 150 personer møtte frem på arrangementet.

Brannkonstabler i Salangen Brann og Redning likte seg godt i jobben med å formidle hva jobben deres går ut på ved brann og redningsoppdrag. Også publikum fikk prøve og slukke brann i en gryte på området, med pulverapparat.

Se video fra åpen dag:

Fokuset er å forebygge brann, og derfor var det også viktig og formidle dette til de aller yngste og de eldste. Og for de minste var også kunnskapet om det å kunne nødnummeret viktig, hvis uheller skulle være ute ved en brann.

De minste fikk også prøve seg på å sitte på i brannbilen, når den kjørte ned igjennom Sjøvegan- sentrum med blålys og sirener. Så ingen skal si at åpne dag på brannstasjon ikke ble lagt merke til av folk i Sjøvegan en lørdag formiddag.

Det og kjøre brannbil var nok det mest populære for alle barna under "Åpen brannstasjon" lørdag. Foto: Jon Henrik Larsen