Salangen-Nyheter

Tegner basert på overskrifter:

Laget tegneserie basert på en nettavisen-artikkel

TEGNER: Dette er et utsnitt fra tegneserien. FOTO: FAKSIMILIE

SJØVEGAN/OSLO: Bendik Kallenborn er en frilansillustratør og tegner fra Oslo. Basert på en overskrift fra en av Salangen-Nyheters tidligere saker har det nå blitt laget en tegneserie.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Kallenborn forteller fredag ettermiddag til avisen at han og en gjeng på seks tegnere ukentlig har hatt serier som har blitt publisert i Dagbladet.

- Rammen rundt den serien er at vi hver gang velger oss en overskrift fra en norsk avis. Det som skjer i tegneseriene har ofte ikke så mye med saken å gjøre. Vi plukker en overskrifter som vi lager egne ideer ut av, sier han.

Salangen-Nyheters overskrift har som nevnt vært inspirasjon for tegnerne. Overskriften der snakk om er "Hvordan var det før?".

- Vi rullerer på å velge og lage tegneserie. Jeg lagde denne og hadde sett serien om Salangen-Nyheter og ble veldig fascinert. Jeg hadde allerede vært borti Salangen før det. Vi saumfarer mange aviser i landet og tar utgangspunkt i lokalaviser, sier han.

Han forklarer årsaken til nøyaktig den overskriften slik:

- Overskriften jeg valgte fra dere var nøktern. Jeg følte at det var noe i overskriften som jeg kunne lage noe ut av. Når vi begynte tenkte vi automatisk på de sprøe overskriftene. Det ble etterhvert ikke tilfellet. Vi har det veldig gøy med å ha en åpen tilnærming til historiefortellingen, forteller han.

Prosessen rundt å finne overskrifter er rimelig enkel, meddeler han.

- Man leser rundt og tråler seg gjennom masse lokalaviser. Vi lette rundt på nettet og havnet innom dere for noen år siden. Jeg hadde lyst til å finne en overskrift hos dere, så lette jeg ekstra hos dere.