Salangen-Nyheter

Sør-Troms Museum med ny konservator:

Lang bakgrunn i faget

Nyansatt konservator ved Sør-Troms Museum avdeling Sjøvegan, Jan Ivar Trones er utdannet arkeolog har en bred erfaring innen kulturminneforvaltning. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Sør-Troms museum har nå ansatt ny konservator på Sjøvegan. Jan Ivar Trones er opprinnelig fra Bodø og er utdannet arkeolog med lang fartstid innen arkeologi og annet arbeid tilknyttet museum og kulturminneforvaltning.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Oppe på kontorene i tredje etasje på Lundbrygga er det nå kommet en ny konservator. Han heter Jan Ivar Trones og har en lengre utdannelse innen arkeologi og har jobbet flere steder i landet i løpet av sin karriere, og har i tillegg jobbet med bevaringsplan i henhold til plan- og bygningsloven i sin hjemkommune Bodø. Nå er han nyansatt ved Sør-Troms Museum avdeling Sjøvegan, hvor han skal jobbe med dokumentering, formidling og forvaltning, og håper hans bakgrunn vil komme godt med i hans nye stilling som konservator.

Leser om Salangsverket

Ettersom han enda er ganske ny i sin stilling og driver for tiden å gjør et dypdykk i historien til Salangsverket. - Det er en ganske spennende historie som omhandler Salangsverket og driften, jeg har besøkt både Salangsverket og Storhaugen i helga. Jeg er ganske imponert over det store engasjementet som er i lokalsamfunnet. I tillegg synes jeg Sør-Troms Museum har gjort en god jobb med å samle inn historie og gjenstander, det er en klar styrke at fagpersonene kan jobbe samlet under et slikt organ, forteller Trones til nettavisen.