Salangen-Nyheter

Enkel- eller dobbeltbekkasin?:

Lær deg forskjellen

Jegerprøven kan tas fra og med det året man fyller 14 år.

GRATANGSBOTN: I april arrangerer Gratangen jeger og fiskeforening jegerprøvekurs. Det er Stein Ole Sommerseth som skal lede kurset som vil gå over de to siste helgene i april.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Fredag 20. april starter en ny runde med jegerprøvekurs i Gratangen, og for alle som ønsker å være med oppfordrer jegerprøveinstruktør Stein Ole Sommerseth om å melde seg på i god tid slik at de kan skaffe til rette nok bøker til alle. Jegerprøvekurset går over to helger hvor det avsluttes søndag 29. april med en dag på skytebanen hvor deltakerne vil bli kjent med å skyte både med hagle på leirduer og med rifle.

Kan være lurt å forberede seg

Jegerprøveinstruktøren forteller at det ofte er den teoretiske delen flest folk sliter med, og det er da helst på artsbestemmelser og lovverket som er de dominerende fallgruvene. – Det kan derfor være lurt å forberede seg litt i forkant av kurset, og på Norges Jeger og Fiskeforbund (NJFF) sine hjemmesider finnes det en del informasjon. Prisen for kurset er satt til 3000 kroner for ikke-medlemmer og for medlemmer av NJFF slår vi av 750 kroner, opplyser Sommerseth til nettavisen.

For påmelding kan det tas kontakt direkte med jegerprøveinstruktør Stein Ole Sommerseth på telefon 971 95 371.