Salangen-Nyheter

Kunne endelig møtes

Lavangen skolemusikk øver igjen

ØVING: Endelig kunne musikantene møtes igjen for å øve. FOTO: HANS ERIK BØRVE

TENNEVOLL: Tirsdag kveld tok 13 musikanter i Lavangen skolemusikk Lauvhallen i bruk til første øvelse etter korona-stopp. Dirigent Hans Erik Børve må tenke nytt i år, all den tid korpset ikke har vært samlet siden slutten av februar.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I denne tiden hvert år vil vanligvis Lavangen skolemusikk ha sine marsjøvelser, men i år vil fokuset havne forberedelser til nasjonaldagen.

- Vanligvis har vi marsjøvelser på denne tiden, men i år må vi bruke den korte tida vi har før 17. mai til å øve på nasjonalsangen, fedrelandssangen og et par enkle marsjer. Vi legger opp til et enkelt repertoar, sier Børve.

Sjetteklassingen Mathias som spiller baryton sier korona-tida har gått fort og gleder seg over at det plutselig var øvelse igjen.

- Jeg merker at jeg har glemt litt av spillingen i løpet av koronatiden, så jeg må nok øve litt, sier Mathias.

Camilla går i niende klasse og spiller kornett. Hun og søsteren Ronelia i sjette klasse sier de har savnet korpset veldig.

- Jeg kan ikke leve uten korps, sier hun.

Etter at tiltakene i forbindelse med Covid-19 viruset ble satt i verk, har det vært lite fellesøvelser i alle landets korps. Nå er det åpnet for at korps kan ha øvelser dersom smittevernreglene følges.

- Jeg syns det er kjempeflott å begynne «på an» igjen. Nå har vi venta og venta, men vi må ta nødvendige hensyn med rett avstand og vask og spriting av hender, sier leder og tubaist Iris Gjertsen.

Det nærmer seg nasjonaldagen, og i Lavangen blir det ikke så mye marsjering, men det blir punktspilling på Fossbakken, utenfor kirka og ved Lavangsheimen.

- Nå satser vi på å være i rute til 17. mai.. Andre planer for året har korpset lagt på is, men vi får se til neste år om vi finner på noe hvis koronasituasjonen roer seg, sier leder Iris Gjertsen.

ENKELT: Det legges opp til et enkelt reportoar i øvingen fram mot 17. mai. FOTO: PRIVAT