Salangen-Nyheter

TV-aksjonen Troms:

Lavangen slår ut Salangen

- Jeg tror Gratangen blir den store outsideren, sier fylkesaksjonsleder Eskild Johansen.

TENNEVOLL: Årets TV-aksjon blir av det spennende slaget etter at ordfører i Salangen gikk ut og proklamerte at Salangen skulle vinne over Lavangen, men det er Lavangen som leder i Astafjorden.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Rekordmange kommuner melder nå inn at de skal gjennomføre ringedugnader for TV-aksjonen, og rundt i Astafjorden er nå kommunebidragene begynt å komme inn. Allerede nå ligger Lavangen godt til, etter et ekstra raust kommunebidrag. Lavangen leder nå i hele Troms faktisk foran Gratangen kommune. Salangen ligger enda et godt stykke bak. Ordfører i Salangen gikk ut og erklærte at Salangen skulle vinne over Lavangen, men dette ser ut til at dette har virket mobiliserende i Lavangen. - Lavangen ligger helt øverst i fylket nå. Skjønt Salangen holder kortene tett til brystet virker det som. Vi vet at Salangen Røde Kors har mobilisert voldsomt til nå i år, sier Eskild Johansen, fylkesleder for TV-aksjonen i Troms og Finnmark.

Lavangen ligger øverst i tabellen når vi regner ut beløp som er basert på innbyggertall.

Finnmark leder fylkesduellen nasjonalt

En klar trend som ser ut til å fortsette er Finnmarks sterke fremgang. Før byene har avholdt ringedugnad ligger Finnmark desidert øverst blant fylkene, foran Rogaland og Nordland. Johansen tror Nord-Norge vil vise seg som den store vekst motoren i landet. - Jeg tror Nordland, Troms og spesielt Finnmark kommer til å gjøre det veldig bra i årets TV-aksjon. Røde Kors står sterkt i landsdelen, og i tillegg er det i Nord-Norge veksten skjer for tiden. Det vil gjenspeile seg også i TV-aksjonen, sier Johansen, som legger til at han håper alle tre fylkene slår Møre og Romsdal i år også. - Noen tradisjoner bør alltid opprettholdes, spesielt denne, avslutter han.