Salangen-Nyheter

Havet, døden og kjærligheten:

Legger ut på turné!

Sigrid Randers-Pehrson, Harald Lind-Hanssen og Ole Thomas Gjærum skal snart legge ut på turné derav de også blir å ta turen innom Salangen for å spille i Sjøvegan på Maloneys Pub 14. november. PRESSEFOTO: ØIVIND ARVOLA

SJØVEGAN: Sigrid Randers-Pehrson, Ole Thomas Gjærum og Harald Lind-Hanssen reiser på turné med én kveld dedikert i Salangen i regi av Salangen Viseklubb Baluba. – Dette er veldig spesielt, sier vokalisten, Sigrid til nettavisen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

?Snipp Snapp Snute» legger i uke 46 ut på turné i Troms i regi av Folkemusikk Nord, der de skal besøke flere eldreinstitusjoner gjennom Den Kulturelle Spaserstokken, i tillegg til at det også blir tid til et par offentlige kveldskonserter. En av dem skal foregå 14. november på Maloneys Pub i Salangen, der Viseklubben Baluba står for det lokale arrangementet. Vokalist i trioen, Sigrid Randers-Pehrson, forklarer at konserten handler om havet, døden og forelskelse?. – Jeg har hørt musikk som jeg har blitt helt betatt av. Da Ole Thomas Gjærum spilte på bukkehorn på en konsert jeg var på, snakket vi sammen om å gjøre noe i lag. Det ble først helt stilt rundt prosjektet, men så tok vi kontakt igjen, og fortsatte. Med oss fikk vi trøorgel som Harald Lind-Hanssen skal levere på, sier Sigrid til nettavisen.

Middelaldermusikk

I utgangspunktet blir konserten å ha et stort fokus på supertradisjonel folkemusikk, og i følge Sigrid blir dette veldig spesielt. – Egil Storbekken lager bukkehorn i forskjellige størrelser som gir forskjellig klang. Det er veldig likt som trompet, der størrelsen bestemmer lyden. Vi har hatt forestillinger tre steder tidligere før turnéen, og vi formidler og lager noe som kanskje kan beskrives som «middelaldermusikk» fordi formen på låtene passer beskrivelsen, forklarer Sigrid.

Tunge visetekster

Undertittelen på turnéen heter «Havet, døden og kjærligheten» og Sigrid forteller at hennes viktigste oppgave som artist er å formidle tekstene i folkemusikken, og for henne går fortellinger om hav, sorg og kjærlighet mye om igjen. – Det er mange følelser knyttet til havet. Han som må ut med båt, hun som blir forseglet på land, han som drukner på havet og etterlater familien sin. Historiene er knyttet sammen, og jeg gjør mitt beste å rekke ut en hånd med fortellingene i tekstene, sier Sigrid avslutningsvis. Leder i Viseklubben Baluba, Inger Strand gleder seg til konserten når trioen ankommer Salangen. – Vi ser frem til konsert med en unik og spennende folkemusikksanger, kommenterer Inger Strand entusiastisk.

Viseklubben Baluba i samarbeid med Kultur i Troms gjør denne konserten mulig, og dørene ved Maloneys Pub åpner Kl. 19.00 på torsdag, 14. november, med konsertstart en time etterpå. Billett selges i døra og koster 200 kroner per stykk.