Salangen-Nyheter

Nye toner ved Salangen Kirke:

Lyser snart ut stilling

Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad skryter varmt av kantor-vikarene, men håper de senere kan ansette en fast kantor som kan delta på de forskjellige aktivitetene deres. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Etter at den tidligere kantoren gikk av ved Salangen Menighet i 2016, har de tydd til flinke vikarer for å levere kirkemusikken. Snart lyser de ut en fast kantorstilling for de som vil gi flere faste musikalske opplevelser kan søke.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Etter at Fredrik Lantz sa opp stillingen sin som kantor ved Salangen Kirke, har det vært et lite musikalsk hulrom. Heldigvis har musikken ikke stoppet opp, ettersom det har vært fabelaktive vikarer som har vært villig til å bruke tid til å levere varme toner under gudstjenester, begravelser og annet kantorarbeid. Sogneprest i Salangen, Grete Glemmestad skryter varmt av vikarene som har stilt opp som midlertidig kantorer når det trengtes. - De foreløpige vikarene våre er kjempeflinke og vi er veldig glad for å ha dem, sier Glemmestad fornøyd. I framtiden skal forhåpentligvis vikarene få ta seg en velfortjent pause, når Salangen Menighet lyser ut en ny kantorstilling.

Salangen Menighet arrangerer mange flotte treff hvor musikk er i fokus, og i tillegg til det vanlige arbeidet med gudstjenester og begravelser. Som kantor har man nok av spennende ting å gjøre. ARKIVFOTO: GRY MALIN MYRLAND

Diskuterer

Selv om vikarene gjør en fantastisk jobb, ønsker sognepresten at de skal klare å ansette en ny kantor i framtiden. - Vi diskuterer litt oss i mellom ved menigheten om hvor stor stillingen blir, og når den skal lyses ut, forteller Glemmstad, og legger til at det allerede faktisk er mulig å søke om kantorstilling ved Salangen Menighet. - Man kan kontakte oss ved menigheten hvis det er noe interesse før stillingen lyses ut, sier sognepresten i Salangen. Menigheten har også andre mulige løsninger hvis interessen ikke viser seg å være stor. - Vi har snakket litt om å kanskje samarbeide med andre menigheter. Dette er ikke helt bestemt, men vi kommer til et resultat til slutt, avslutter Glemmestad fornøyd til nettavisen.