Salangen-Nyheter

Tradisjon holdes i hevd:

Lyste opp på årets mørkeste dag

Rundt 20 beboere på Heia møtte frem til en aldri så liten solsnu-markering onsdag ettermiddag, med bål og hyggelig stemning. Foto: Jon Henrik Larsen

Sola snur og vi går i mot lysere tider nå!. Igjennom 42 år har dette blitt markert med sammenkomst av familier og naboer til en aldri så liten bålfest på Nedre Heia.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2022 kl 21:22

Annonse

Tradisjon tro markeres solsnuingen, eller vintersolverv som mange kaller det, med en bålfest hvor både venner, familier og naboer møtes for å feirer at vi går i mot lysere tider. Dette er en sammenkomst som har blitt mer og mer populær gjennom årene. Bålet ble tent onsdag kveld ved 18-tiden.

- Vi var kanskje 20 mennesker der. Hyggelig var det. Vi har vært bortskjemt med at vi har vært flere, sier beboer på Nedre Heia, Hanne Enoksen til nettavisen.

Mennesker

Ubrukelige paller fra blant annet Byggtorget samt ubrukelig material fra andre plasser ble kastet på bålet onsdag kveld. Det ble alt i alt en fin kveldsstund nede ved bålet for alle grendas beboere.

Offisielt snur sola onsdag kveld kl. 22:48.

Det sies at dersom bålet er stort og det brenner godt, så skal det være tegn på at det blir en varm sommer?. Foto: Stine Enoksen