Salangen-Nyheter

Flyttet arrangementet:

Màrkomeannu til Oslo

ARTIST: Artisten Kajsa Balto kommer til Màrkomeannufestivalen. FOTO: KAROLINE BJØRHEI

SJØVEGAN: I stedet for å holde Màrkomeannufestivalen i Nordland, slik som først planlagt, blir festivalen nå flyttet til Oslo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Endelig blir det samisk festivalhelg i Oslo når Márkomeannu og SALT setter sammen tidenes festprogram. Her kan man både få med seg up-and-coming artister fra Sápmi og navn som er mer kjent for det norske publikumet. Dette vil bli en fest man sent vil glemme, skriver Màrkomeannu i en pressemelding.

- Prosjektet startet med at Erlend ringte meg og lurte på om vi ville samarbeide om et lite samisk arrangement på SALT. Han hadde vært på Márkomeannu i 2017 og sett at vi booket artister som SALT også gjerne ville ha på sitt program. Han tok en telefon til meg og dette ble starten på vår egen lille samiske festival i Oslo, sier festivalsjef for Márkomeannu Aili Guttorm.

På programmet finner man to av headlinerne som allerede var booket til Márkomeannu 2020, i tillegg til andre stjerneskudd fra Sápmi. Fredagens program består den talentfulle Marja Mortensson som kommer fra Svahken Sijte i Engerdal kommune i Hedmark. Mortensson bruker sørsamisk joik i sin musikk, samtidig som hun har utviklet sitt eget musikalske uttrykk.  Som oppvarming har vi hentet inn Kajsa Balto fra Karasjok som nylig har gitt ut en plate hvor hun viser frem sin kraftfulle stemme.

KJENT: Den kjente artisten KEiiNO kommer også til Màrkomeannufestivalen. FOTO: PRESSEFOTO

Både før og etter konsertene kan du få med deg DJ Idja og Åvla. DJ IDJA (Markus Thonhaugen) er en samisk produsent og DJ med lidenskap for elektrotronisk dansemusikk. Som artist kombinerer han urban electronica med joik. Med seg denne kvelden har han ÅVLA (Ole Henrik Lifjell), som er en nyetablert samisk artist.

Vi er veldig glade for å kunne annonsere at hele Norges favoritt KEiiNO vil være headliner på lørdagen når vi inviterer til en ordentlig samefest i storbyen. KEiiNO var i Eurovisjon finalen i 2019 og har nylig gikk ut plata “OKTA” som har blitt møtt med gode kritikker.

Musikken deres byr på en blanding av dansemusikk, joik og elementer fra andre urfolksgrupper. I tillegg denne kvelden kan du få deg DJ Niilas (Peder Niilas Tårnesvik). Den unge elektronikaprodusenten har jobbet med musikk og produksjon i over 6 år. Niilas har på få år bemerket seg på scenen og vil lage god stemning på SALT.

- Ved å gjennomføre dette arrangementet håper vi på å åpne øynene til folk når det gjelder samisk musikk og kultur, sier festivalsjefen avslutningsvis.

Arrangementet avholdes helgen 24. - 25. juli, som var samme helg som Márkomeannu skulle avholdes i Nordland, men har nå blitt flyttet til Oslo.