Salangen-Nyheter

Demensuka er i gang:

Markerte Alzheimer-dagen

Leder i Salangen Demensforening, Torhild Aglen (t.v) ledet markeringen av Alzheimers-dagen i Salangen onsdag. Her står hun sammen med ergoterapaut og medlem i Salangen kommunes demensteam, Anne Vestermo Nesje (t.h) Foto: Jon Henrik Larsen

Onsdag formiddag markerte Salangen Demensforening den årlige Alzheimer- dagen. Over 30 personer møtte frem på Frivilligsentralen i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Alzheimers sykdom er den vanligste årsaken til demens. Sykdommen fører til skader og tap av hjerneceller, som svekker cellenes evne til å sende signaler. Sykdommen utvikler seg som regel over mange år.

Dette fikk de rundt 30 fremmøte på Frivilligsentralen i Salangen høre mer om når ergoterapaut og medlem av Salangen kommunes demensteam, Anne Vestermo Nesje orienterte om tilbudet og arbeidet som gjøres i kommunen rundt dette.

Det var ikke alle spørsmål i etterkant av orienteringen Nesje kunne svare på fra forsamlingen, men folk ble godt opplyst av den lille orienteringen som ble gitt.

Leder i Salangen Eldreråd, Jarle Adolfsen var en av de fremmøtte på markeringen av Alzheimer- dagen. Han orienterte litt om tilbudet for de eldre i Salangen pr. dags dato. Foto: Jon Henrik Larsen

Det var også kaffe og kake salg på den vanlige onsdagskafeen, som er på sentralen fast hver uke.

Leder i Salangen Eldreråd, Jarle Adolfsen fortalte også litt om hvordan de i eldrerådet hele tiden gir innspill til kommunestyrets medlemmer om behovene for de eldre i Salangen.

Adolfsen kunne også fortelle at kommunen nå jobber med å bygge flere eldreboliger. Disse skal som kjent bygges i 2.etasjen på det gamle Coop Extra- bygget på Sjøvegan. Hvor langt arbeidet er kommet, kunne ikke Adolfsen si noe om.

Denne uka markeres fellesbetegnelsen demenes over hele Norge i forbindelse med Nasjonalforeningen for folkehelsens årlige Demensaksjon.

Se videosnutt fra markeringen på Frivilligssentralen i Salangen onsdag: