ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Posei-slam på Sjøvegan vgs:

Markerte verdens bokdag

Rådgiver Gunnar Sæbø og norsklærer Ann-Torill Haugseth Sjøvegan videregående skole. FOTO: ADRIAN SIMONSEN

SJØVEGAN: Mandag, den 23. april var verdens bokdag. Dette ble blant annet markert på Sjøvegan videregående skole gjennom en posei-slam mellom rådgiver Gunnar Sæbø og lærer Ann-Torill Haugseth.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I forbindelse med verdens bokdag forespurte bibliotekutvalget ved Sjøvegan videregående skole rådgiver Gunnar Sæbø og norsklærer Ann-Torill Haugseth om de hadde lyst til å ha en liten poesi-slam i skolens kantine som en markering av dagen. – Dette sa vi selvfølgelig ja til, forteller Gunnar Sæbø.

Humor fenger ungdom

De fikk selv velge hvilke dikt de ville lese, og Ann-Torill som norsklærer forteller at hun hadde nok å velge i, men at hun og hadde ganske konkrete kriterier. – Jeg valgte dikt som var litt kort, med litt blanding av både gammelt og nytt, og ikke minst dikt med fokus på humor. Slik jeg har erfart det som norsklærer så ser det ut til at ungdommen har lettere for å forstå de, sier Ann-Torill Haugseth til nettavisen.

For anledningen spilte Anders Fosshaug på piano. FOTO: ADRIAN SIMONSEN

Planlegger allerede neste år

For markeringen hadde Anders Fosshaug stilt opp for å traktere tangentene. Han innledet markeringen med å synge "Kjøssekurset" av Helge Stangnes, før selve diktlesningen startet. Ellers så leste også Gunnar Sæbø et dikt som han selv hadde forfattet, "Det finaste ordet". – Neste år tenker vi at vi skal la elevene selv få skrive egne dikt som de også kan fremføre når vi skal igjen markere verdens bokdag, sier Gunnar Sæbø.