Salangen-Nyheter

Et mer demensvennlig samfunn:

Mer åpenhet om demens

Kontrakten for et mer demensvennlig samfunn signeres.

Kontrakten for et mer demensvennlig samfunn signeres.

SJØVEGAN: Nasjonalforeningen for folkehelsen Troms, Salangen kommune og Salangen demensforening har signert en avtale om å få et mer demensvennlig samfunn.

Publisert:

Annonse
Annonse

Leder for Salangen demensforening, Torhild Aglen gleder seg til å se resultatet. Det jobbes hardt for å gjøre dagens samfunn mer demensvennlig, og Salangen kommune er en av de første kommunene som har signert en avtale med Nasjonalforeningen for Folkehelsen Troms. Leder for Salangen demensforening, Torhild Aglen er veldig fornøyd med at avtalen er i boks. - Jeg tror det blir flott når vi kan fokusere på å få mer åpenhet om sykdommen som vi ser det blir mer og mer av, og at de utsatte kan være i mer aktivitet. Det er ikke mange kommuner som har fått dette opprettet enda, så det er bra at Salangen kan stå fram som et godt eksempel og bidra til at mennesker med demens blir inkludert i lokalsamfunnet, sier Aglen fornøyd.

Bedre forståelse

Ifølge lederen i Salangen demensforening, skal Salangen kommune etablere en arbeidsgruppe som får ansvar for å utarbeide lokale planer og tiltak med utgangspunkt i lokale behov. - Formålet med avtalen er å tilrettelegge for at Salangen kommune skal arbeide med å bli mer dememsvennlig, slik at mennesker med demens kan møte forståelse, respekt og støtte, og få muligheten til å bli mer inkludert i hverdagslige aktiviteter som å handle, bruke offentlig transport og delta på kulturelle aktiviteter, avslutter Aglen til nettavisen.