Salangen-Nyheter

Indlandet Automobilverksted:

Merker nedgang i salg

Ragnhild Fjeldstad på Indlandet Automobilverksted kan fortelle at det har vært ett stille 2012 for bilsalget. FOTO: TINA HANSEN

SALANGSVERKET: 2012 var et relativt stille år for bilsalget på Indlandet Automobilverksted, men Ragnhild Fjeldstad (bildet) er ikke bekymret. - Markedet er i stadige svingninger, og neste halvår kan det bli helt annerledes, sier hun.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Nå er ikke tallene for 2012 klare ennå, men det ser ut til å ha gått dårligere enn 2011. - Men vi får likevel et positivt resultat. Grunnen til nedgangen er vankelig å si. Små endringer i kjøpekraften kan være en av  grunnene. Finanskrisen kan være en medvirkende faktor selv om vi ikke kan si at vi har merket så mye til den tidligere. Men det kan jo være at folk tar sine forhåndsregler og ønsker å prioritere annerledes, sier Ragnhild Fjeldstad på Indlandet Automobilverksted. I januar har det vært en god del arbeid hos Indlandet Automobilverksted. - Men vi føler det er mye etterleveringer og fullføringer av arbeid som ble gjort før jul. Det er lite store, nye salg. Kanskje folk prøver å spare mer, sier Fjeldstad.

Godt rykte

Ford Focus er den bilen Indlandet Automobilverksted solgte mest av i fjor. - Det er en spennende mellomklassebil som egner seg godt som familiebil. Ford har et utrolig godt rykte. At den er gjerrig på drivstoff er også en fordel, sier Fjeldstad og kan videre fortelle at Ford er veldig flinke å sette sammen utstyrspakker. Kunden har utrolig mange alternativer å velge mellom. - Det vi selger mest av er siktpakker med ryggesensor, bluetooth, og stemmestyring. De har også mulighet til å ha assistert parkering. Vi har solgt noen sånne, men det er kanskje noe som er mer aktuelt i de store byene, mener Fjeldstad.

Sikkerhet og komfort

Det kundene er mest opptatt av når de skal kjøpe en ny bil er kjørekomfort og sikkerhet i fører-rommet. Men design har også en god del å si. Stadig flere bestiller ferdigsnekret bil sånn de vil ha det fra fabrikken. Da får de lage de kombinasjonene de vil ha med tanke på farge og utstyr.

Usikker leveringstid

Ragnhild Fjeldstad vet ikke om Indlandet Automobilverksted blir å merke noe av finanskrisen, men fabrikkenheten kan få litt begrensninger på samlebåndet. - Det er vanskelig for oss å vite om vi får bestilt det vi vil eller hvor lang tid det tar. Vi så litt tendenser til dette før jul, og det ser ut til at det fortsetter litt til. De har store utfordringer innimellom med å få levert alle delene med det resultat at bilen blir stående på samlebåndet til alle delene er kommet, opplyser Fjeldstad. - Ting vil forhåpentligvis bedre seg snart, men folk bør være forberedt til en ny tilsvarende situasjon i fremtiden for det vil komme en eller annen gang. De bør tenke litt langsiktig og investere om man har midler til det så man kan være forberedt til neste gang det blir en finanskrise, mener hun.