Salangen-Nyheter

Rallycrossdebutant fra Bardu:

Møt Kristian Lakselv

Kristian Lakselv debuterte for kort tid siden i rallycross.

SETERMOEN: Kristian Lakselv har i flere år kjørt bilcross, men i sommer debuterte han i rallycross. Ettersom han er ny i sporten jobber han nå med å få i havn sponsoravtaler, siden sporten krever både tid og penger. Samtidig håper han flere vil trekkes til sporten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Bilsport har alltid vært populært, men i hovedsak er det bilcross som har vært den dominerende sporten. Kristian Lakselv har kjørt bilcross i flere år, men etter gjentatte besøk til Norrlandsveckan i Sverige fattet Lakselv fort interesse for rallycross, og anskaffet seg en rallybygd BMW M3 E46. – Rallycross er en litt dyrere sport, men i motsetning til bilcross kan man ikke miste bilen, sier debutanten til nettavisen.

– Nå har jeg også kjøpt meg buss, ettersom man ofte må ha med seg flere folk når man skal på løp, da går pengene fort, sier Lakselv. FOTO: PRIVAT

Må dedikere tid

Skal man bedrive bilsport, er det ikke bare å hoppe i bilen å kjøre fortest mulig, og det er ikke bare på banen man må vise ferdigheter. Kristian forteller til nettavisen at alle helgene går med til sporten, både i form av skruving, planlegging og trening, i tillegg til å jobbe opp mot sponsoravtaler. – Man er avhengig av sponsorer for å kunne drive på, så langt har vi ingen på papiret, men det jobbes med saken, sier rallyfører Kristian Lakselv.

1. Plass RSCN over 2400 18. - 19. august 2018. FOTO: PRIVAT

Labert rallycrossmiljø

Det var på NMK Dyrøys bane at Lakselv debuterte i rallycross, og han er fornøyd med sine prestasjoner. – Jeg begynner å bli kjent med bilen. I den klassen jeg kjører kan man gjøre hva man vil med bilen, og bilen jeg kjøpte var en som var ferdigbygd for rallycross, sier Lakselv. På spørsmål om hvordan rallycross miljøet er i regionen svarer han at det er ganske labert sammenlignet med hva det var før, men han håper at interessen for sporten vil ta seg opp igjen.