Salangen-Nyheter

Markering også i Salangen:

Nå blir det demensaksjon!

Nå blir det demensaksjon i Salangen. Den 23.september og 25.september vil demens og spesielt sykdommen Alzheimers stå i fokus. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Den nasjonale demensaksjonen starter i uke 39 over hele landet. Også i Salangen blir dette markert onsdag 23. september på SAFA`s onsdagskafè og fredag 25.september med loddsalg og informasjon ved Rema 1000 og Coop Extra på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er en stor markering som finner sted over hele landet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen med fokus på demens og Alzheimer. - Dette er en viktig aksjon for å få mer informasjon om denne mystiske sykdommen som Alzheimer er, og som også rammer yngre folk. I denne forbindelse skal vi i Salangen Demensforening også markere denne landsomfattende aksjonen. Dette for å gi mer informasjon i form av brosjyremateriell om hva dette faktisk er og hvordan man skal håndtere det når noen blir rammet, sier sekretær i Salangen Demensforening, Agnes Amundsen til nettavisen.

Aktive Aktivitetsvenn

I Salangen Demensforening er de kommet godt i gang med ordningen "Aktivitetsvenn". - Ja her har vi faktisk fått etablert "Aktivitetsvenn" og det er blitt 5 aktive personer her.  Jeg håper flere melder seg til dette viktige arbeidet. Vi har hatt kurs her i Salangen for folk som ønsker å bli "Aktivitetsvenn", så vi er faktisk kommet godt igang. På vårt arrangement den 23. september på SAFA kommer to representanter fra fylkesstyret i Demensforeningen for å informere. Midlene vi får inn av loddsalget i Sjøvegan den 25. september vil gå til forskning på sykdommen Alzheimer, som vi ennå vet lite om og hvorfor det oppstår, og hvorfor flere blir rammet av denne, avslutter Agnes Amundsen til nettavisen.