Salangen-Nyheter

Går fra 80 km/t til 60 km/t:

Nå endres fartsgrensen her

Fartsgrensen mellom Laberg og Rotvika blir nå redusert til 60 km/t. Dette er svært gledelig, mener beboerne langs veistrekningen.

OTTERÅ: Det har kommet flere bekymringsmeldinger fra beboere på Otterå og Laberg om fylkesveien 152, utover til Lavangsnes. Nå gjør Statens veivesen grep og reduserer fartsgrensen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det har lenge vært et ønske å kunne redusere fartsgrensa fra 80 km/t til 60 km/t på fylkesvei 152 utover Lavangsnes. Dette er på grunn av at veien er for smal og mangelen på sikt, og spesielt på vinteren med glatte veier er det bare spørsmål om tid før noe kan skje. Beboer og næringsaktør på veistrekningen, Andreas Utstøl har tidligere uttalt seg til nettavisen om saken. - Heldigvis har det ikke skjedd noe enda, men det blir for dumt å måtte vente på en ulykke for å få redusert fartsgrensa. Det har vært et ønske i flere år om dette, men Vegvesenet har sagt nei flere ganger, sier Andreas Utstøl til nettavisen.

Redd for barna

Bekymret tobarnsmor Ina Marita Mienna-Vimme har flere ganger vært på trilletur og følt at hjertet var i halsen. - Jeg gikk med livet som innsats med alle de lastebilene som kjørte her, hvor veien er i underkant av fire meter brei, mange uoversiktlig svinger og med fartsgrense på 80 km/t, sier Mienna-Vimme til nettavisen.

Gjør nå grep

Mandag denne uken fikk Sørsia bygdelag melding fra Statens vegvesen at de nå gjør grep, og reduserer fartsgrensen på fylkesvei 152. Det blir reduksjon på veistrekningen fra Laberg til Garsnes fra 80 km/t til 60 km/t. Det blir også 60-sone igjennom Dalen og forbi Rotvika. Fartsgrensen er gjeldende fra det tidspunkt at nye skilt er satt opp og avdekt. Ina Marita Mienna-Vimme er kjempeglad for nyheten som er kommet fra vegvesenet. - Det er ikke én dag for tidlig, men jeg er spent på å se om det blir overholdt av f.eks lastebiler som skal til Salaks. Jeg håper at politiet vil ha kontroller der. Det er vel den eneste måten å få bukt med de som ikke følger fartsgrensen, avslutter Mienna-Vimme.

Ina Marita Mienna-Vimme har hatt hjertet i halsen flere ganger da hun har gått på trilletur. FOTO: PRIVAT