Salangen-Nyheter

Kommunestyre- og fylkestingsvalget- 2011:

Nå kan du stemme

Harald Pedersen og Grete D. Kleppe i Salangen kommune oppfordrer alle til å bruke stemmeretten sin til valget. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN/TENNEVOLL: I dag onsdag ble det mulig å kunne gi sin forhåndsstemme i Salangen og Lavangen i forhold til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2011 kl 00:00

ANNONSE
Annonse

I dag 10. august startet den ordinære forhåndsstemmegivningen i Salangen. Du kan forhåndsstemme fram til og med 9. september. Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. - Vi har opprettet forhåndsstemme- lokale i 1. etasjen på Salangen bo- og eldresenter, rett ved hovedinngangen. Slik at det lett tilgjengelig for handikapede også å stemme her. Her kommer vi til å være hverdager fra kl. 12.00 til 14.00. Alle må ta valgkortet med seg når de kommer i tilegg til identifikasjon, sier valgansvarlig i Salangen kommune, Grete D. Kleppe til nettavisen.

Mange stemmeberettigede

I Salangen er det valget i år 1664 stemmeberettigede innbyggere som kan avgi sin stemme ved kommunestyre- fylkestingsvalget. Av disse 1664 menneskene er det 65 personer som skal stemme for første gang. - Dersom det er eldre folk eller syke mennesker som ikke har mulighet til å komme i valglokalet og stemme, så er det bare å ta kontakt med kommunes servicekontor, så skal vi ordne slik at det blir mulighet å stemme hjemmefra, sier Grete D. Kleppe.

Tror på god oppsluttning

Hun tror at det også ved dette valget er mange som ønsker å benytte seg av muligheten til å forhåndsstemme. - Det var iallefall mange som brukte denne muligheten ved stortingsvalget for to år siden, sier Kleppe.

Stemme på servicebygget

I Lavangen er det selvsagt også mulighet for innbyggerne å forhåndsstemme. Her er forhåndsstemme- lokalet lagt til servicebygget, der administrasjonen i kommunen holder til. - Det vil være mulig og stemme her hos oss fra kl. 09.00 til 14.00 hver dag. I Lavangen er vi 797 stemmeberettigede til valget i år, sier valgansvarlig Ingrid Hammer til nettavisen.