Salangen-Nyheter

Enova bevilget i går støtte til dette

Nå får Sjøvegan ladestasjon

Salangen får nå endelig egen ladestasjon for el-biler. Dette etter at Enova nå har gitt støtte til dette. FOTO: LEVENT ULTANUR

Salangen får nå endelig egen ladestasjon for el-biler. Dette etter at Enova nå har gitt støtte til dette. FOTO: LEVENT ULTANUR

Åtte kommuner i Troms fikk i går tirsdag bevilget nye hurtigladestasjoner til elbil. Kommunene er Dyrøy, Gratangen, Karlsøy, Lyngen, Salangen, Skjervøy, Senja og Storfjord kommune.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2022 kl 00:00

Annonse
Annonse

Salangen kommune har fått tildelt kr. 2175000,- kroner i støtte til el-bil ladestasjon. Det er hurtiglader med lading for 2x150kw. 2x50kw og 2x20kw som etter det nettavisen forstår, vil bli etablert i Salangen. Hvor på Sjøvegan denne ladestasjonen vil etableres, er enda for tidlig å si noe om.

Enova stiller krav om at ladestasjonen må være ferdig etablert innen ett år etter tilkjenning av midler.

- Vi støtter 58 nye hurtigladere, 11 normalladere i områder uten fast veiforbindelse og etablering av en normallader ved fjellovergang. Disse laderne vil gjøre det enda enklere å kjøre elbil i Norge, sier adm. direktør i Enova Nils Kristian Nakstad.

Ladere til øysamfunn

Enova fikk på nyåret 100 millioner kroner av Regjeringen for å styrke infrastrukturen for elbilladere. Enova lyste ut en konkurranse, som resulterte i 162 søknader. Totalt 70 nådde opp i konkurransen.

- Det er spesielt behov for etablering av ladere i de deler av Norge som har lav befolkningstetthet og som har liten trafikk. Mange områder uten fast vegforbindelse har heller ikke et ladetilbud og vi er glade for å bidra til at flere øysamfunn i Nord-Norge og nye kommuner nå får en lademulighet, sier Nakstad.

Annonse