Salangen-Nyheter

Skipper er stolt over nytt fartøy

- Vi har det vi trenger for fremtiden!

Brønnbåten MS «Grotanger» ble døpt i Harstad den 18.juni i år. Den eies av selskapet Brønnbåt Nord AS. Båten er et høyteknologisk fremtidsrettet fartøy innenfor næringen.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Brønnbåten MS «Grotanger» ble døpt i Harstad den 18.juni i år. Den eies av selskapet Brønnbåt Nord AS. Båten er et høyteknologisk fremtidsrettet fartøy innenfor næringen. Foto: Jon Henrik Larsen

Aas Mek. Verksted leverte den 9.mars i år nybygg nr. 205, MS «Grotanger», en brønnbåt av typen AAS 3002 ST til rederiet Brønnbåt Nord AS. Først den 18.juni i år kunne dåpen av båten skje når pandemien var over.

Publisert:

Annonse
Annonse

Det er rederiet Brønnbåt Nord AS som eier MS «Grotanger». Selskapet ble stiftet i 2015 og er pr. i dag hjemmehørende på Engenes i Ibestad kommune. Det er flere lokale eiere i selskapet. Disse er Salaks AS, Gratanglaks AS og Kleiva Fiskefarm AS. Rederiet har to brønnbåter fra før.

Topp moderne

Båten som ble døpt den 18.juni i Harstad, er topp utstyrt for transport av levende fisk i åpent og lukket system på en sikker og skånsom måte. I følge skipper Kai-Erlend Knutsen har båten nullutslipp under lukket transport med overvåking, rensing og behandling av all vannsirkulasjon, filtersystem for oppsamling av lus, UV-behandling av vann inn og ut av lasterommene, auto vaske- og desinfisering anlegg, overvåking, regulering og logging av vannparameter, avluseranlegg for termisk avlusing og system for ferskvanns behandling av fisken med mer. «Grotanger» har dessuten kapasitet til å frakte opp mot 450 tonn levende fisk

Se selskapets egen video fra dåpen:

Kostnad

Denne siste gigantinvesteringen til Brønnbåt Nord AS er virkelig og satse på fremtiden. Båten har kostet 350 millioner kroner.

Lørdag den 18.juni var det mange som tok turen nedom kaia i Harstad for å overvære dåpen. Harstad Janitsjar spilte opp og det var også taler og deretter åpen båt for alle interesserte.

Annonse