Salangen-Nyheter

"Too Good To Go" konseptet fungerer

Reddet 427 poser med mat

Frukt & grønt-ansvarlig Linn Vold og butikksjef Per Schjølberg hos Extra Sjøvegan er glad for at de har reddet 420 poser med mat fra å bli kastet.

Frukt & grønt-ansvarlig Linn Vold og butikksjef Per Schjølberg hos Extra Sjøvegan er glad for at de har reddet 420 poser med mat fra å bli kastet.

I januar i år omtalte nettavisen at Extra Sjøvegan skulle starte med "Too Good To Go" konseptet, som går ut på å ta vare på overskuddsmat i butikken. 

Publisert:

Annonse
Annonse

Nå, i slutten av juni kan butikken konstatere at de deres kunder reddet 427 poser med overskuddsmat hittil i år.

– Det har raskt blitt et veldig populært tilbud blant kundene våre, og det føles godt å vite at varene blir solgt og spist. Våre kunder, som også er våre medeiere, er opptatt av bærekraft og blir stadig mer bevisst på å kaste mindre mat, sier butikksjef Per Schjølberg ved Extra Sjøvegan.

Dette er et tydelig populært konsept blant kundene. Maten som reddes er mat som er til overs ved butikkens stengetid. Maten pakkes i forundringsposer og tilgjengeliggjøres i appen, slik at det kan kjøpes til rundt én tredjedel av fullpris. Hva som havner oppi posene, varierer.

– Kundene setter pris på at de kan få hele spekteret innen dagligvarer. En pose kan inneholde bakevarer, frukt og grønt, fisk og kjøtt, tørrvarer, pålegg og meieriprodukter som vi ikke får solgt til full pris på grunn av holdbarhet, skjønnhetsfeil eller lignende, sier butikksjefen.

Hele 800 Coop-butikker i Norge har en profil i Too Good To Go-appen for å selge unna varer som står i fare for å bli kastet. Det betyr at Coop er blant aktørene som er mest synlige og redder mest mat i Too Good To Go-appen. Totalt har Coop reddet over 500 000 poser med mat.

– Sammen med app-brukerne våre gjør Coop-butikkene en stor innsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Miljøgevinsten av de 500 000 posene med overskuddsmat som hittil har blitt reddet tilsvarer 1250 tonn CO2-ekvivalenter. Coop har med dette spart verden for utslippene av å fly 246 ganger rundt jorda, sier Annika Asté, markedssjef i Too Good To Go.

Extra Sørreisa har også kommet godt i gang med salget av overskuddsmat, og følger hakk i hæl med 423 solgte poser hittil i år.

Les også:

Jeg liker denne appen så godt!

Annonse