Salangen-Nyheter

Nytt sentrumsbygg tar form i Brøstadbotn:

Gammelt bygg blir nå revet

Det nye sentrumsbygget i Brøstadbotn skal bygges her. Nå er rivingen av det gamle bygget i full gang. Foto: Ragnvald Storvoll

I forrige uke startet arbeidet med å rive det gamle utleiebygget i sentrum av Brøstadbotn. Nå kommer det et nytt bygg med her med næringslokaler og tilsammen 14 leiligheter.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er Nordhaug Maskin AS som står for rivingen mens Nor Team er entreprenør/utbygger.

Dyrøy kommune forteller på sine nettsider om at det er fire leiligheter som legges ut for salg, mens 10 leiligheter er ment for ren utleie. I første etasje vil det komme næringsarealer for kafé, treningsstudio, kontorhotell og andre spennende næringer.

Målsetting

Dyrøy kommune har et klart mål med at sentrum i Brøstadbotn skal framstå som mer helhetlig, innbydende og trivelig nå som dette nye bygget kommer opp. Dette har igjen med bolyst og trivsel i kommunen og gjøre, samt økt besøksattraktivitet, og levedyktig handels- og servicevirksomhet, skriver kommunen på sine nettsider. I følge meldingen skal et mer attraktivt bygdesenter i Brøstadbotn bidra til å styrke det regionale bo- og arbeidsmarkedet.

Slik vil det nye sentrumsbygget i Brøstadbotn se ut når det er ferdig. Foto: /illustrasjon: Asplan Viak

Bidragsytere

I følge kommunens melding er det næringsliv, kommune, politikere, eldre- og ungdomsråd, og lokalbefolkningen som har bidratt til arbeidet med planlegging av bygget, mens Nordavind Utvikling har koordinert arbeidet med sentrumsplan, boligplan, og det å utvikle et moderne og attraktivt sentrum, forteller kommunen i sin melding på sine nettsider.