Salangen-Nyheter

Kandidat til "Årets Avløysar 2020"

Oddvar videre til finalen

Oddvar Åmo er nå i finalen i til prisen "Årets Avløysar 2020".

Det går fremover i konkurransen om å bli årets avløysar. Nå er salangsværingen Oddvar Åmo kommet til finalen i konkurransen. Meldingen om dette kom i går. 

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Tusen takk til alle som stemte på meg. Det resulterte i at eg går videre til den nasjonale avstemningen. Håper på stemmer fra dere videre også, skriver Oddvar på sin Facebook- profil i dag.

Årlig pris

Hvert år siden 2000 har Norske Landbrukstenester kåret Årets Avløysar. Avløserene gjør en viktig jobb og er en forutsetning for at bonden skal få ferie/fritid og ikke minst hjelp ved sykdom og kriser. Nå skal det stemmest frem en kandidat fra hvert fylke.

- Når denne stemmerunden er over stemmer vi frem Årets Avløysar 2020. Premien til vinneren som Årets Avløysar i Norge, er et reisegavekort på kroner 20.000,-, skrives det i en pressemelding.

Lokal kandidat

Salangen er heldig i år som stolt kan skilte med Oddvar Åmo som nominert kandidat til prisen.

Oddvar har jobbet som avløser i 38 år, han ble ansatt i 1982 i Troms Landbrukstjeneste (Landbruk Nord fra 2006) som avløser på fire gårdsbruk. Han har jobbet på flere av disse fire gårdsbrukene i over 30 år.

I nominasjonsinformasjonen går det frem at Oddvar er en trofast avløser som er stabil og kan stoles på.

Bøndene beskriver han som punktlig, løsningorientert og flink med dyrene. Han gir alltid beskjed om det er noe spesielt.

Bøndene han jobber hos føler seg alltid trygge når Oddvar er på jobb, og de setter stor pris på hans arbeid.

Åmo selv er veldig glad for å bli nominert til prisen.

I desember i 2019 ble Norges Vel Medaljen for lang og tro tjeneste overrakt til Oddvar Åmo.