Salangen-Nyheter

Ingen festdrakt i 17.mai-toget:

Ønsker å selger tekstiler

Elsa Hauglid Fjeldstad har tidligere brodert en festdrakt med Salangen som motiv. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Elsa Hauglid Fjeldstad har tidligere jobbet med å lage Salangens første festdrakt med ulike motiver av Salangen. Til høsten planlegger hun å selge tekstiler i pakker slik at andre kan skape den flotte drakten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Elsa Hauglid Fjeldstad har tidligere sydd en del bunader opp igjennom årene, bunader som Nordlandsbunaden, Målselvbunadene og Finnmarksbunaden. For to år tilbake lanserte hun Salangens første festdrakt. Festdrakten har ulike motiv i sølv som er hentet fra ulike symboler i Salangen. Fjeldstad kan fortelle at en vil ikke få se festdrakten denne 17. mai i Salangen. - Jeg har sydd en bunad til en dame i Salangen, og hun skal reise bort i år. Det blir altfor sent å lage en bunad til nasjonaldagen, om noen skulle komme med en etterspørsel, sier Fjeldstad og flirer.

Andre kan brodere drakten

Selv om festdrakten ikke vil være mulige å se i gatene enda, jobber hun intenst med å legge det opp slik at folk kan bestille pakke med tekstiler og arbeidsbeskrivelsen av bunadene. - Jeg har begynt å bli en gammel person og jeg orker ikke å sitte og sy. Jeg har allerede sydd så mye. Til høsten ønsker jeg å gjøre det slik at folk kan kjøpe pakker på nett med tekstiler og nøyaktige abeidsbeskrivelser til bunaden, sier Fjeldstad og tilføyer at hun en dag håper å se flere av salangsdraktene ute i gatene.