Salangen-Nyheter

SV foreslår å kjøpe elbil:

Ønsker elbil i Salangen

SV håper kommunen vil kjøpe en elbil neste gang de bytter bilparken. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Salangen SV har sendt kommunen et forslag til kommunestyret, som de ønsker å få frem når kommunen skal fornye bilparken.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Salangen SV har nå sendt brev til kommunestyret med et forslag til fornyelse av bilparken. De ønsker og håper at kommunen vil være med på et prøveprosjekt når det er tid for å bytte ut den nåværende bilparken. Deres forslag går ut på å gå til annskaffelse av mer miljøvennlige biler og kansje også en el-bil.

Valg av bil

Salangen SV har i forkant av brevet de har sendt, gjort noen undersøkelser og funnet følgende. En hybridbil er mellom 10 000 - 30 000 kroner dyrere i innkjøp en en diesel/bensin bil, men forbruket er oppgitt til ca 0,2 liter mindre per mil. Dette betyr at det vil lønne seg i lengden for kommunen å eie slike biler. I tillegg ønsker de at kommunen kan kjøpe en elbil. De nyeste bilene kan kjøre opp til 15 mil før de må lades, på vinteren noe kortere. Men dagens strømpriser gjør at disse kan lades opp til mellom 15 og 20 ganger for samme kostnaden det er for 1 full tank bensin eller diesel.

Bedre for miljøet

Ved å gjøre et slikt valg er Salangen kommune med på å spare miljøet i tillegg til at de i lengden vil spare penger i forhold til de gamle bilene. - De vil også gå foran som et godt eksempel i forhold til de andre kommunene i regionen. Salangen SV håper at kommunestyrets flertall kan være med på denne prinsippavgjørelsen slik at den ligger i bunnen ved neste utskiftelse av kommunens bilpark, sier Magnar Åmo i Salangen SV.

ANNONSE
Annonse