Salangen-Nyheter

Reguleringsplan for Salangsverket:

Ønsker en helt ny plan

OPPMØTE: Rundt 40 hadde møtt opp mandag kveld for å delta i folkemøtet. FOTO: TORBJØRN KOSMO

SJØVEGAN: I går mandag 9. mars ble det holdt folkemøte om reguleringsplanen for Salangsverket. Sekretær i Salangen historielag, Inge Bones mener hele reguleringsplanen bør revideres på nytt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Grunneiere, naboer, innehavere av bedrifter og andre berørte møtte mandag kveld opp på Salangen kulturhus for å diskutere reguleringsplanen sammen med representanter fra Salangen kommune.

På møtet hadde om lag 40 personer møtt opp. Der ble de berørte oppfordret ti å komme med innspill til reguleringsplanen Salangen historielag har tidligere signalisert at de ønsker verning av ruinene som ligger på Salangsverket.

FOKUSERT: Det var flere som fulgte fokusert med på det som ble presentert på skjermen. FOTO: TORBJØRN KOSMO.

Ikke tatt hensyn

Sekretær i Salangen historielag, Inge Bones mener det ikke er blitt tatt hensyn til helhetsbildet i reguleringsplanen.

— Det som det handler om er å finne et formål innenfor reguleringsplanen på det området som heter kraftstasjonen. Det er også spørsmål rundt fasilitetene rundt dette. Dette er en gammel reguleringsplan. Skal man gjøre endringer på en gammel plan må man se helheten. Det er forhold som går inn i hverandre. Man har ikke tatt hensyn til det, sier Bones.

Han mener det bør legges til grunn en helt ny revidering av planen.

— Jeg synes man bør revidere hele planen på nytt. Da får man gjort en skikkelig jobb og da vil de som opererer reguleringsplanen ha noe å forholde seg til som er oppdatert i forhold til reguleringsbestemmelsene i plan- og bygningsloven, sier han.

Ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo var også tilstede på møtet. Hun synes det er viktig at folk på møtet kom med innspill.

— Vi ønsker at de berørte skal komme med innspill tidlig i prosessen. Da er det lettere å ta høyde for dem. Hun forteller at kommunen har engasjert selskapet Sweco for å få gjort reguleringsplansrevideringen på en rett måte.

— Vi har engasjert dem for å gjennomføre denne reguleringsplanen slik at dette skal bli gjort ordentlig, sier hun.

Hun setter pris på at de oppmøtte engasjerer seg og møtte opp på folkemøtet.

— Dette er et område som er viktig for mange. Det er noe av det eneste sjønære området vi har i Salangen. Det er kjempeviktig å ha en revidert reguleringsplan. Det er kjempebra at folk er engasjert og viktig at vi erkjenner at vi er der vi er i prosessen.

INNSPILL: Ordfører i Salangen kommune Sigrun Wiggen Prestbakmo ønsker innspill tidlig i prosessen. FOTO: TORBJØRN KOSMO.

Lars Strøm er administrasjonssjef i kommunen. Han mener innspillene som kom på folkemøtet vil gi arbeidet i revideringsplanen bedre kvalitet.

— Jeg synes det er kjempeflott at folk engasjerer. Det hviler på på oss et ansvar om å legge til rette for innspill. Det innbefatter spørsmål som angår deres liv og virke, sier han.

Planen videre lyder ifølge Strøm slik:

— Etter at fristen på høringsinnspillene starter resten med prosessen rundt å bearbeide innspillene og den ferdige planen. Når alle innspillene er behandlet ender vi opp med en plan som de aller fleste vil kjenne seg igjen i, som ikke skal komme som en overalskelse på noen, og legge til rette for jordbruk og næringsutvikling i området der, sier administrasjonssjef Strøm.

ENGASJEMENT: Administrasjonssjef i Salangen kommune, Lars Strøm mener det er kjempeflott at folk engasjerer seg. FOTO: TORBJØRN KOSMO.