Salangen-Nyheter

Ønsker og utvide landbrukssatsingen

Overtar A-K Maskiner i Bardu

A-K Maskiner i Bardu sin tidligere avdeling er nå kjøpt opp av Harstad-firmaet K.Simonsen Storbilsenter AS. Dermed blir det fortsatt liv i lokalene i Bardu. Foto: K.Simonsen AS

A-K Maskiner sin avdeling i Bardu ble også stengt etter konkursen i A-K Maskiner sentralt. Nå har Bardu-avdelingen fått ny eier som vil satse i regionen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det er firmaet K. Simonsen Storbilsenter som er den nye eieren av avdelingen i Bardu, men også på Leknes i Lofoten.

Forklaringen til den nye eieren om satsingen i Indre- Sør Troms er enkel.

– Vi ønsker å få mer nærhet til kunder vi allerede har, samtidig som vi ser potensiale for å få mange nye, introduserer Camilla Simonsen, om bakgrunnen for kjøpet av A-K maskiners tidligere avdelinger i Bardu og Leknes.

Ivareta nye og gamle kunder

Selv er Camilla avdelingsleder for storbilsenteret og ansvarlig for verksteddrifta hos familiebedriften, hvor de fra før av er servicepunkt for både MAN og DAF.

Siden K. Simonsen Storbilsenter også etablerte seg som en Norwegian Agro-forhandler våren 2021, har landbruksbiten i firmaet bidratt til en solid omsetningsøkning, og nå ligger alt til rette for videre vekst.

– Vi har hatt en veldig god start, og landbruksbiten har gitt oss en god omsetning og samtidig mer å gjøre, både for verkstedet og i søsterbedriften vår K. Simonsen Transport. Med to nye servicepunkt og lokalt personell både i Leknes og Bardu utvider vi ikke bare salgs- og serviceområdet vårt, vi gir også kundene en større trygghet. Avdelingene i Leknes og Bardu har også en etablert kundemasse vi ønsker å serve videre, fastslår Camilla.

Blir med videre i drifta

Fra avdelingen på Setermoen i Bardu er tre av de tidligere A-K ansatte med videre, deriblant Joar Rognli som er ansatt som driftsleder og selger. De to andre er erfarne mekanikere.

– Vi har kjøpt delelagrene og er heldige som også får med mye av kompetansen videre, oppgir Camilla.

– Avdelingen i Bardu er allerede oppe og går, og de er godt i gang med å ta imot kunder. Vi jobber på for å få alt klart til offisiell åpning der den 14. september, og dagen etter blir det offisiell åpning på avdelingen i Leknes, legger Camilla til.