Salangen-Nyheter

To bedrifter på Vasshaug i Salangen:

På Gaselle- høyden !

På bildet: De to bedriftene Sjøvegan Hytta og Sjøvegan Byggevare er begge kommet med på årets gasellebedrifter i Norge. FOTO: JON HENRIK LARSEN

De to bedriftene Sjøvegan Hytta og Sjøvegan Byggevare er med på årets liste over gasellebedrifter i Norge. Det er avisen Dagens Næringsliv som rangsjerer de bedriftene i Norge som har hatt størst vekst, de siste fire år.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Da meldingen kom i postkassen til Sjøvegan Byggevare forleden, var det ikke til å tro at bedriften var kommet med på listen over årets gaseller i Norge. - Vi fikk et ark med en invitasjon om å delta på en gasellekonferanse i Tromsø. Jeg trodde det var noe reklame, så jeg kastet det, sier daglig leder for Sjøvegan Byggevare, Hans Jørgen Pedersen. Men det skulle vise seg at dokumentet var verd mer, enn som så.

Plukket ut

Det samme brevet fikk bedriften Sjøvegan Hytta i posten samme dag. Her ble brevet tatt mer alvorlig. - Vi fikk jo brevet, og vi trodde jo ikke det vi så på arket. Det er jo utrolig artig, sier Odd Roger Sundstrøm på Sjøvegan Hytta til nettavisen. De to bedriftene er nå med i konkurransen om å kunne bli kåret til Årets Gasellebedrift i Troms. - Jeg tror ikke vi vinner noen pris på Gaselle- konferansen i Tromsø den 9.november. Men det er uansett veldig stort og få komme med på listen. Det er en utrolig stor markedsføringsverdi i dette, sier gründer Tor-Arne Chruickshank som er medeier i begge firmaene Sjøvegan Hytta og Sjøvegan Byggevare.

Egne kriterier

For å bli definert som en gasellebedrift må følge kriterier være oppfylt:

  • Bedriften må ha levert godkjent regnskap
  • Doblet omsettningen over fire år
  • Omsettningen må ha vært minimum 1.mill. første året
  • Postivit samlet driftsresultat
  • Unngått negativ vekst
  • Vært aksjeselskap

Solid omsettning

Det er klart at det omsettes godt på Vasshaug hos de to Gaselle-bedriftene. - I 2009 hadde vi en total omsettning for Sjøvegan Hytta og Sjøvegan Byggevare på 20.millioner kroner tilsammen. Det sier litt om hvor godt vi driver dette. I tilegg vinner vi flere ganger konkurransen med andre leverandører som konkurrer i markedet. Jeg tror det kommer av at vi har godt service og gode priser på begge bedriftene, sier Tor-Arne Chruickshank fornøyd. Både han og Reidar Berg skal reise til Tromsø den 9.november for å delta på konferansen i anledning Gaselle- listen til Dagens Næringsliv. Tidligere har Salangen-firmaer som PåLag og Studiesenteret blitt kåret til Gaselle-bedrifter.

På Gaselle- høyden

Det er ingen tvil om at stemningen på de to bedriftene på Vasshaug er veldig stor for tiden. - Vi har spekulert litt her oppe. Siden vi er bare to bedrifter som har kommet med på listen, ut av de som er her på området - må vi kanskje endre navnet på stedet her til Gaselle- høyden, sier en fleipende Hans Jørgen Pedersen på Sjøvegan Byggevare til nettavisen. Så gjenstår det og se om lykken står til de to bedriftene i Salangen, når årets Gaselle-pris for Troms blir utdelt den 9.november.