Salangen-Nyheter

Årets julepynt:

Påkledde dyr er tingen

Susanne Haugen viser fram årets bordpynt i form av lyslenker og sterke rødfarger. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Om ikke mindre enn to uker tennes den første adventsstaken, og julepynten skal ta over rommene i husstandene. Anitas Blomster har allerede pyntet opp, og gjort klart til å ordne årets julepynt til folket.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Dagene blir gradvis mørkere og mørkere ettersom solen bestemmer seg for å gjemme seg under horisonten i Nord-Norge, og det er snart på tide å lyse opp bygdene med lyslenker, julestjerner og julepynt, og der kan ansatte ved Anitas Blomster, Eve Hege Halvorsen og Susanne Haugen fortelle om hva som er populært i år. - Julestjerner som henger i stuevinduene slår aldri feil - ikke julestjerna som skal plantes. I tillegg ser vi at i år er det dyr med pels, altså påkledde dyr som er tingen, sier Haugen og ler.

Det trenger ikke alltid å være kreative julepynt på menyen. Adventspynten i form av en annen type adventsstake er også flott. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Rødt over lilla

Selv om det nærmer seg adventstid kan de ansatte ved Anitas Blomster fortelle at det er mer populært å pynte med rødt, enn den tradisjonelle adventsfargen lilla. - Folk blir jo utålmodig til jul, og vil hoppe rett på julefargene når de starter å pynte, forteller Halvorsen til nettavisen, og legger til at folk er glad i å gradvis oppdatere julepyntarsenalet over årenes løp, men at noe av julesjarmen er å pakke opp litt eldre julepynt. - Vi ser folk liker å fylle opp med nytt julepynten hvert år, selv om det alltid er morsomt å gjøre klar julepynt som har overlevd, sier Halvorsen til nettavisen. Begge legger avsluttende til at de ser fram til den gode adventstiden som starter opp om to uker.

- Påkledde dyr har vist seg å være mer populær enn de tradisjonelle sølvfargede dyrene i år, sier Susanne Haugen. FOTO: ALEKSANDER WALØR