Salangen-Nyheter

Over 200 000 kr. innsamlet i Prix-kasser!

Pantelapp til menighet

På bildet: Butikksjef Agnar Fossbakk og kirkeverge Tonje Østvik foran postkassene hvor de som vil kan legge pantesedlene. FOTO: OLA KR. GJERTSEN

Siden 2000 har tre idrettslag i Salangen tjent over 200 000 kroner på pantelapper som er lagt i postkassene på Coop Prix på Sjøvegan. For en tid tilbake fikk Salangen skolekorps egen kasse og nå er det også satt opp en kasse hvor inntektene skal gå til menighetsarbeid.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er butikksjef Agnar Fossbakk som har klekket ut og realisert ideen om innbringende kasser for pantelapper, og på dette området har han vært først i landet. Nå begynner stadig flere butikker å kopiere det Fossbakk har fått til i forretningen på Sjøvegan.

Kjempebra

- Dette er et kjempebra tiltak og det blir utrolig spennende å følge med i tiden som kommer, f.eks. fram til jul om det er mange som vil legge pantelappene i den flotte kassen som er merket med Salangen kirke. Fossbakk fortjener masse ros for initiativet med disse kassene og for alle andre initiativ og tiltak han har gjennomført, sier kirkeverge Tonje Østvik. Hun innrømmer at det nettopp var Fossbakk som lanserte ideen om en egen kasse til inntekt for menighetsarbeid. - Han er så hjelpsom på mange områder, sier hun.

Fem postkasser

Den første kassen fikk butikksjefen satt opp i 2000 og den var til inntekt for Salangen idrettsforening .Senere har Øvre Salangen idrettslag og Seljeskog idrettslag kommet til.- Siden starten har de tre idrettslagene tjent over 200 000 kroner på kassene og pantesedlene, sier Fossbakk. For en tid tilbake fikk også Salangen skolekorps egen kasse og denne uka har altså Salangen kirke fått egen kasse. Den kassen er plassert nærmest panteautomaten. En fordel med disse kassene som er laget av Astafjord Produkter, er at pengene går direkte til lokale lag og foreninger. Og for ordens skyld, det er selvfølgelig anledning til å legge kontanter opp i kassene.