Salangen-Nyheter

Fra Narvik til Salangen:

Pensjonister på besøk

Oscarsborg videregående skoles pensjonistforening besøkte mandag formiddag Salangen for å oppleve kommunens historie og næringsliv. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Mandag formiddag kom det en busslast med pensjonister fra Narvik til Salangen, som ville bli bedre kjent med kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Det var Oscarsborg videregående skoles pensjonistforening som besøkte Salangen mandag formiddag. Det var Bjørn Rønhaug, som opprinnelig er fra Salangen som var turleder for følget på 25 personer. - Vi hadde spart oss opp litt midler i pensjonistforeningen, også tar vi noen turer i blant. Jeg hadde lyst å vise frem Salangen, siden jeg også er herifra, sier Bjørn Rønnhaug til nettavisen.

Flere steder

Turfølget fra malmbyen var på flere steder i Salangen. Blant annet på Elvenes flyplass der de fikk se og høre om den unike historien til Nord Norges første flyplass. - Det var veldig interessant og få høre mer om Trygve Gran og hva han hadde å si for historien til Elvenes flyplass, sier Bjørn Rønhaug. Deretter gikk turen ned til Sjøvegan-sentrum og for å se nærmere på minneplaten som er satt opp på Lundbrygga etter de som gikk i land i Salangen under krigen. Her var historiker Eliseus Rønhaug og fortalte om historien fra krigens dager. Eliseus er forøvrig bror til Bjørn Rønhaug.

Turleder Bjørn Rønhaug (t.v) her sammens med sin bror Eliseus Rønhaug (t.h). FOTO: JON HENRIK LARSEN

Næringsbesøk

Før turen ble vendt tilbake til Narvik var reisefølget med pensjonister innom på bedriftsbesøk på Salaks sitt anlegg på Salangsverket. Noe som var svært interessant og se for pensjonistene. På vei tilbake til Narvik ble det middagsstopp på Øse, og pensjonistene var enige om at det hadde vært en flott dag.