Salangen-Nyheter

Lavangsvekka 2019:

Planene klare for vekka

Disse flotte menneskene utgjør årets Lavangsvekka-komite. Fra venstre Iris Gjertsen, Torill Berg, Angelita Robertsen, Milena Szydelko, Leif-Ove Halonen, Christian Ekeland og Hege Rollmoen. Anne Strømmesen og Kåre Nerdal er også med i Lavangsvekkakomiteen, og Trude Berg er med for korpset, men de var ikke tilstede da bildet ble tatt.

TENNEVOLL: Disse flotte menneskene skal i år arrangere og sørge for at Lavangsvekka blir en stor suksess i tidsrommet 21. -27. juni 2019.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I år har Lavangsvekka 30-årsjubileum, og programmet for 21. -27. juni 2019 begynner å falle på plass. Lavangen skolemusikk arrangerer korpsstevne i starten av vekka, der 400 barn og unge er påmeldt. Hovedarrangementet lørdag 22. juni blir en gratis dobbeltkonsert, et samarbeid mellom flere parter der skolemusikken stiller med Brazz Brothers, mens Lavangen ungdomsråd har fått Kristian Kristensen til bygda.

Ny komite

Lavangsvekkakomiteen og hovedkomiteen for korpsstevnet i Lavangen i år består av Iris Gjertsen, Torill Berg, Angelita Robertsen, Milena Szydelko, Leif-Ove Halonen, Christian Ekeland og Hege Rollmoen. Anne Strømmesen og Kåre Nerdal er også med i Lavangsvekkakomiteen, og Trude Berg er med for korpset.

Spansdalen

Søndag 23. juni skal det skje noe helt unikt i Spansdalen. Korpset har fått komponisten Idar Torskangerpoll til å lage en spesialkomposisjon som skal urframføres av de 400 deltakerne på stevnet, med musikere som spiller fra fjellsidene, i tillegg til nede i dalen. Utgangspunktet for komposisjonen er Joik til Spanstinden, og viser at korpset også ønsker å markere at Lavangen er en tospråklig kommune. Lavangsvekka har et program som er tilpasset alle aldersgrupper og et mangfold av interesser.

Barnas egen dag

Barnas dag blir mandag 24. juni, med besøk av brannbil, Gråtass og Lavangen maskin/Røkeneshamn maskin hvor ungene får kjøre maskiner. Det blir ridning, hesteskokasting og diskotek. Grilling med gratis pølser, brus og is til barna. Kafé på kantina med Sanitetsforeninga og åpent bibliotek. Den store markering av 30-årsjubileet skjer torsdag i Lavangsvekka. Her blir det rød løper, finstasen på, prisdryss og en kavalkade der vi ser tilbake på årene med egen «vekka» i Lavangen. Kvelden avsluttes med stand-up der de får besøk fra en av landsdelens dyktigste artister, Pål Riise.

Mangfold

Lavangsvekka har gjennom alle år inneholdt et mangfold av kulturelle utrykk. Det er primært lag og foreninger som står som arrangør, mens kommunen har vært en viktig støttespiller. Tidligere har det vært arrangert utendørs skuespill, konserter, næringslivet har arrangert kurs, det har vært rullatorløp på Lavangsheimen, foredrag, tombola og mye mer.

Foreløpig program Lavangsvekka:

Fredag 21. juni

11-15 Myldredag i elveparken med salgsboder, utstillinger og åpen lavvu

1515 Åpning av Lavangsvekka Korpsstevnet starter

Lørdag 22. juni

Korpsstevne

18-23 Konserter i Lauvhallen

23-02 Midtsommerfest på Fjellkysten

Søndag 23. juni

1230-1330 Midtsommerskonsert i Spansdalen der spesialkomponert verk blir fremført av 400 musikanter 16 Tombola på Keiprød

Mandag 24. juni

Barnas dag Åpen ungdomsbase Krambuvika bygdemuseum holder åpent

Tirsdag 25. juni

Åpen dag på Lavangsheimen/Rullatorløp Paintball på Nesset

Onsdag 26. juni

LHL kafe på frivilligsentralen Krambuvika bygdemuseum holder åpent

Torsdag 27. juni

Jubileumsgalla