Salangen-Nyheter

Reisebrev fra Lamo ungdomssenter:

Prøvde flysimulator

Det ble en spennende tur ut til Saltstraumen i en RIB. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN/BODØ: I sommer organiserte Lamo ungdomssenter en ferietur for ungdommene som bor på institusjonen. Det er stor verdi i en slik tur for både ungdommene og de ansatte på Lamo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Fem ungdommer og tre ansatte fra Lamo ungdomssenter dro på tur i Bodø-området, med fire planlagde dager tilrettelagt ute i naturen med ulike utendørsaktiviteter og andre sosiale og hyggelige ting. En av de nevnerdige aktivitene var en kjøre/seiletur i RIB (stiv opplåsbar båt) i Saltstraumen. I tillegg fikk ungdommene tilbud om å dra på Norsk Luftfartsmuseum, hvor de prøvde flysimulator.

Utfyllende dager

Fire utfyllende dager skulle oppleves av de 8 som tok turen til Bodø. Første dag var alle pakket og motiverte til å dra på tur. – Det var veldig koselig å kjøre alle sammen, og stemningen var på topp!, bemerker de i reisebrevet. Gruppen bodde på en gammel, hyggelig gård i grønne omgivelser, og hadde 3 nye dager å se fram til. Dag nummer to var ganske rolig. Noen dro på bowling, noen traff på venner, og noen tok dagen hjemme på gården og nøt roen. 

I trivellige og avslappende omgivelser i med litt peiskos som toppet det hele. FOTO: PRIVAT

Flymuseum

For noen i gruppen kunne denne fort bli turens høydepunkt. To av guttene dro nemlig på flymuseumet hvor de fikk prøve flysimulator. De fikk veldig gode tilbakemeldinger, også at de var flinkere enn mange av studentene som har hatt mange timer i simulatoren!. Dagen avsluttes med et kinobesøk. Fjerde og siste dag valgte noen å nyte fred og ro på gården, mens andre dro på shopping og en tur med RIB-båt i Saltstraumen. Selv om alle var slitne når hjemturen startet, kunne alle skrive under på at de var fornøyde!.

To av guttene fikk prøve seg på en flysimulator. De fikk veldig gode tilbakemeldinger, også at de var flinkere enn mange av studentene som har hatt mange timer i simulatoren!. FOTO: PRIVAT

Stor betydning

I reisebrevet fra Lamo ungdomssenter påpeker de viktigheten i slike ferieturer, og mener det er en stor verdi i en slik tur for både ungdommene og de ansatte. Noen ungdommer har kanskje aldri opplevd familieferie, og for mange av dem er det første gang de tilbringer sommerferie i gode omgivelser sammen med trygge voksne. Og ikke minst å komme seg ut av institusjonen. Videre bemerker de at det er givende for de ansatte å kunne bli bedre kjent med ungdommene utenfor institusjonen og skape positive minner sammen.

Gården ligger godt til rette i rolige omgivelser, med et forstørret sjakkbrett å more seg med. FOTO: PRIVAT