Salangen-Nyheter

Latterlig alvor om ADHD:

"Samtalen" på kulturhuset

Magnus Jackson Krogh hadde et svært inspirerende foredrag i kulturhuset lørdag kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Til Salangen kulturhus kom lørdag en av Norges mest kjente bloggere sammen med psykiatrisk sykepleier Hilde Kragebøl, som gjennom "Samtalen" gjorde et dypdykk inn i Magnus Jackson Krogh sitt liv med diagnosen ADHD, hvor både oppvekst og voksent liv ble satt fokus på.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Den kjente bloggeren Magnus Jackson Krogh gjestet Salangen med sitt show lørdag kveld, hvor han tok et dypdykk i sitt liv med diagnosen ADHD. Han var sammen med Hilde Kragebøl, som har to barn med diagnosen ADHD, og som også har skrevet bok om hvordan det er å leve i en familie som har barn med utfordringer. - Jeg er jo en av de få som tar diagnosen fra personligheta, og jeg gjør jo dette for å kunne inspirere andre å gjøre diagnosen ADHD om til sin egen styrke. For i min oppvekst, så var jo holdningen klare på at den gutten blir det ingenting av. Men i dag reiser jeg rundt å forteller om mitt liv med min diagnose, og i tillegg har jeg tatt kokkeutdanningen, selv om det er stand-up komiker jeg egntlig er. Jeg vil si at alt handler om å bli sett som menneske og ikke bare se diagnosen. Jeg har også skrevet syv bøker, hvor min første bok "Livet med ADHD", som ble en suksess og nå er begynt å bli brukt i undervisningen rundt om i skolene, forteller Magnus Jackson Krogh stolt til nettavisen.

Magnus Jackson Krogh her i sammens med Hilde Kragebøl. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Vegen videre

Showet i kulturhuset var lagt opp på en slik måte at folk kunne le, samtidig som det hele tiden var fokus på alvoret bak diagnosen ADHD. - Jeg synes dette er morsomt å dra rundt å fortelle om ADHD på en måte som når frem til folk, samtidig som det hjelper meg i min hverdag. Målet er at mange med diagnosen kan oppleve at alle tunge å dystre myter om kring diagnosen, nå kan se fremover å få en følelse av at dette ikke er så farlig allikevel, og igjen handler det om å bli sett for de kvalitetene du har som menneske. Jeg reiser rundt 200 døgn i året og har hatt rundt 500 offentlige visninger av showet. Og jeg håper at folk er mere klar for å være ærlig etterhvert. Det er en klisjè å være seg selv, men det er viktig med den klisjèen vi har. Til neste år vil jeg komme med "ferdig snakka" , som skal drepe myten om ADHD, avlutter den engasjerte Magnus Jackson Krogh til nettavisen.

Permisjon

Magnus hadde med seg sykepleier Hilde Kragebøl, som har tatt permisjon fra jobben for å kunne være med å informer om diagnose ADHD. Hun har også skrevet boka "Mamma til Jabba", som er bygd på det å leve i en familie med barn med diagnosen. - Jeg er mest opptatt av at folk skal forstå hva ADHD er. Det er en del foreldre som nok vet best hvordan barna dems har det. En har mange utfordringer i hverdagen på grunn av diagnosen ADHD, og mange forstår ikke godt nok hva det er. Jeg har vært opptatt av å være åpen og ærlig i boka. Det kan nok hende at jeg utleverer litt mye av meg selv. I boka skriver jeg mye om hva jeg føler og tenker, men samtidig tenker jeg at det ikke blir ekte om jeg ikke er ærlig. Gjennom showene med Magnus møter jeg mange foreldre som kjenner seg veldig igjen. De føler seg litt alene i verden når de kjemper for å bli forstått. Jeg håper mange foreldre finner støtte i boka, sier Kragebøl til nettavisen. Magnus har veldig lyst å komme tilbake til Salangen og holde et nytt show på et senere tidspunkt.

ANNONSE
Annonse