Salangen-Nyheter

Taxiene står stille i helgene:

Registrerer at tilbudet ikke benyttes

STÅR I RO: I helgene står taxiene så godt som stille på grunn av for lite pågang. Her er Oddgeir Woll ved en tidligere anledning. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: I helgene står taxibilene i praksis tomme og i ro. Grunnen er at det er for få som benytter seg av taxi i helgene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Oddgeir Woll er taxieier og bruker gjerne helgene på å kjøre taxi. Han, i likhet med flere andre, legger merke til at folk bruker venner og bekjente til å kjøre dem dit dem skal i stedet for taxi.

- Om det er pirattaxi eller venner som kjører venner kan jeg ikke uttale meg om, men vi registrerer at det er en del folk ute og drosjetilbudet vi har ikke blir benyttet. Vi sitter på jobb 24/7, sier han.

Han mener holdninger må endres på.

- Det må en holdningsendring til. Det som er resultatet er at taxitilbudet i helgene faller bort. Vi var tidligere i Salangen rundt fem drosjer. Nå er vi bare tre. Det er ingenting som tyder på at det blir flere drosjer. Jo færre drosjer, jo mer vakttid på de forskjellige, sier han.

Slik situasjonen er nå jobber taxisjåførene i praksis gratis i helgene.

- Vi sitter gratis på vakt. Vi er nesten den eneste yrkesnæringen som sitter på jobb uten å få betalt. Det er veldig få som er interessert i å være på jobb og ikke få betalt, poengterer Woll.

I løpet av helgen som var la drosjeeier Runar Bekkeli en post på Facebook hvor han uttrykker sin frustrasjon over situasjonen.

INNLEGG: Bekkeli la denne posten ut på Facebook-siden "Hva Skjer i Salangen" i helga. FOTO: SKJERMBILDE

Der registrerer Bekkeli, etter en hel nattevakt, at omtrent alle hans potensielle kunder den aktuelle kvelden tok i bruk privat/pirat-skyss.

Woll vil ikke spekulere i hvem som kjører hvem, men påpeker at alle har en plikt til å rapportere potensielle ulovligheter.

- For de som opplever slike ulovligheter har alle plikt til å rapportere sånt. Det opp til alle å løse sånt. Vi kan ikke bevise at noen har tatt i mot penger eller at noen her betalt, sier han.

Han kommer med en avsluttende oppfordring.

- Bruker du ikke tilbudet i dag er det borte i morgen, sier han.