Salangen-Nyheter

Internasjonal interesse for:

Ronald i belgisk blogg

Nylig var sjaman Ronald Kvernmo og hans nordlysseremonier representert i en Belgisk reiselivsblogg som hadde vært tilstede under en av hans seremonier inne på Kvernmo i Gratangen.

KVERNMO/SOLØY: Nylig var sjaman Ronald Kvernmo og hans nordlysseremonier representert i en Belgisk reiselivsblogg som hadde vært tilstede under en av hans seremonier inne på Kvernmo i Gratangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

For kort tid siden fikk sjaman Ronald Kvernmo melding fra Visit Narvik om at det var lagt ut en artikkel om han i en belgisk reiseblogg. Artikkelen dreide seg om hans nordlysseremonier sett gjennom den belgiske artikkelforfatterens øyner. – Jeg ble overrasket da jeg så artikkelen. Jeg vet ikke nøyaktig når hun har vært der, men etter å ha fått den oversatt så må jeg si at den er veldig bra skrevet, nesten poetisk. Jevnt over så har forfatteren fått en veldig god forståelse av situasjonen, forteller sjaman, Ronald Kvernmo.

Mange er interesserte i sjamanisme

Det inntrykket Kvernmo sitter igjen med etter å ha lest artikkelen er at folk er veldig interesserte i samisk kultur og sjamanisme, noe han også opplever under selve seremoniene. – Det kommer særlig frem etter at seremoniene er ferdig. Hvis jeg begynner å snakke om de feminine kreftene som er i lavvoen da våkner ofte hokjønnene blant de besøkende. Ofte så vil de nesten ikke forlate lavvoen i ettertid fordi at de har så mange spørsmål. En kveld satt vi helt frem til midnatt å snakket, og det er ikke uvanlig at jeg får henvendelser i ettertid med folk som har spørsmål om samisk kultur og sjamanisme, ofte er disse henvendelsene mer personlig, sier Kvernmo.

Les oversettelsen

her.