Salangen-Nyheter

Tall fra Statistisk Sentralbyrå

Salangen mister innbyggere

Salangen kommune mister innbyggere. Nå må det handlekraft til fra politikerne og administrativ ledelse i kommunen for å snu trenden, mener innbyggere nettavisen har vært i kontakt med.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) kom torsdag ut med melding om oppdaterte befolkingstall for kommunene i Norge.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

I følge meldingen økte folketallet i Norge med 13.000 personer i tredje kvartal i år. Dermed var folketalet 5.415.200 ved utgangen av kvartalet. 1.100 flere fødsler enn i samme periode i fjor bidro, ifølge SSB til vekst.

Av alle kommunene i Troms og Finnmark var det bare fem kommuner som kunne skrive en økning i befolkingen i tredje kvartal sammenlignet med tredje kvartal i 2020. Dette var kommunene Alta, Tromsø, Harstad, Bardu og Dyrøy.

Av kommunene i vår region var det Lavangen som mistet flest innbyggere i fjor. Kommunen hadde så vidt bare over tusen innbyggere i fjor, men etter å ha mistet 36 er det nå 981 folkeregistrerte mennesker i Lavangen.

Salangen kommer godt etter og kan i dag notere 2087 innbyggere. I fjor mistet kommunen hele 17 innbyggere.

Må arbeid og boliger til

Personer som Salangen-Nyheter har pratet med ute i Salangen- samfunnet sier at det må skapes mer næringsaktivitet og boliger må være tilgjengelig for salg. Eiendomsskatt og kommunale avgifter som er høy må reduseres for å tiltrekke seg nye innbygere til kommunen.

Etter at mottaket forsvant fra Salangen så råder det usikkerhet om videre eksistens om det videregående skoletilbudet på Sjøvegan også.

- Det er lite politisk engasjement i kommunen for at man vil få til noe i Salangen. Dette har forsvunnet mer og mer siden sist valg. Vi må ha politikere som er handlekraftige og en administrasjon i kommunen som er fremoverlent og målrettet, sier en av innbyggerne som nettavisen har pratet med. Vedkommende ønsker og være anonym.