Salangen-Nyheter

Avtale mellom Salangen og Narvikregionen:

- Sammen er vi sterkere

Nå er avtalen mellom næringsforeningene Salangen og Narvikregionen inngått. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Nå er avtalen mellom næringsforeningene Salangen og Narvikregionen inngått. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Tidligere denne uka signerte Salangen Næringsforening en samarbeidsavtale med Narvikregionen Næringsforening. - Det er viktig med en slik avtale fordi at vi har mye å lære av hverandre, sier daglig leder i Narvikregionen Næringsforening, Kjetil Moe.

Publisert:

Annonse
Annonse

Torsdag 16. februar, var det møte på Kåre på Kaia mellom næringsforeningene i Salangen og Narvikregionen, der gikk de igjennom og signere en samarbeidsavtale mellom foreningene hvor målet er å dele informasjon og å åpne for nye forhold og muligheter innen næringslivet i begge distriktene. - For vår del i Salangen Næringsforening vil denne avtalen være med å gjøre oss sterkere og mer overlevelsesdyktig, forteller leder Cato Sørensen.

Hålogolandsbrua vil være positivt

Litt av bakgrunnen for denne avtalen er at åpningen av den nye Hålogolandsbrua vil bringe Narvikregionen og Salangen nærmere, noe som alle er enige i vil være positivt for næringslivet. Styremedlem i Salangen Næringsforening, Tor Arne Chruickshank mener at åpningen av den nye brua vil føre til økt trafikk begge veier og dermed gi flere kunder i begge regionene.

Møtet mellom næringsforeningene ble holdt på sjøvegans lokale kafé, Kåre på Kaia. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Gjensidig informasjon

Medlemmene i disse næringsforeningene vil også få en mulighet for å kunne danne et nærmere samarbeid, blant annet for å legge inn felles anbud, samtidig som de vil dele gjennsidig informasjon. - Hvordan de utnytter denne informasjonen er opp til hver enkelt, forteller Kjetil Moe.

Samarbeid på tvers av grenser

Narvikregionen Næringsforening har allerede gjort flere slike avtaler tidligere med nærliggende næringsforeninger, blant annet med Ballangen i Nordland og Gratangen i Troms. Etter avtalen med Salangen ble signert på torsdag har nå Narvikregionen et samarbeid med rundt 350 medlemmer. - Dette samarbeidskapet utgjør en verdifull faglig og erfaringsmessig tyngde, avslutter daglig leder i Salangen Næringsforening, Cato Sørensen.

Annonse