Salangen-Nyheter

Sjøvegan videregående skole:

Sammen for bedre skolemiljø

Rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske er svært glad for at skolen nå kan skilte med å være en MOT-skole. FOTO: JON HENRIK LARSEN

På Sjøvegan videregående skole skal de nå gå inn i et samarbeid for å bli en MOT-skole. Rektor Kjell Arne Giske forteller til nettavisen at avtalen er ennå ikke signert, men dette er noe de er fastsatt på skal skje. De har tidligere hatt inne folk som har pratet om lignende temaer, og da har det vært svært god tilbakemeldinger fra lærere og miljøarbeiderne på skolen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Til nå er dette den første videregående skolen i nærområdet som blir en del av dette samarbeidet, det er noen både lengre sør og lengre nord, men i regionen her er de først ut. I tillegg er ungdomsskolene i Bardu og på Målselv allerede MOT-skoler.

Skal starte for fullt på nyåret 

- Vi gleder oss veldig til å komme i gang. Vi tror dette vil være veldig positivt for skolen, da skolen også har et ansvar for å utvikle ungdom, ikke bare lære dem det akademiske. Med et program slik som dette er tanken å få et enda større fokus på livsmestring hos ungdom, med et konkret program for hvordan det skal foregå, sier Kjell Arne.

Dette skal også bidra til et bedre klassemiljø og skolemiljø generelt, og på denne fronten vil det alltid være rom for forberelser. Når dette kommer i gang vil det vært et utvalg ansatte ved skolen som skal utdannes til coach gjennom en campus i Trondheim, også vil 5% av elevene dra på campus for å bli MOTivator, og da skal de bidra i hverdagen for å holde på de verdiene som skolen og MOT står for. Dette er altså: MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei.

Regionleder for Nord Norge i MOT, Eva Halvorsen er svært glad for at den første videregående skolen er i Nord Norge er blitt med, og at den er i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Regionleder for Nord Norge i MOT, Eva Halvorsen er svært glad for at den første videregående skolen er i Nord Norge er blitt med, og at den er i Salangen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

- Svært gledelig

Også regionleder for Nord Norge i MOT, Eva Halvorsen er svært glad for at Sjøvegan videregående skole nå blir MOT- skole.

- Det er helt fantastisk! Kjell Arne og resten av personalet på Sjøvegan videregående skole er dedikert og motivert til å ta i bruk MOT sine program i skolen for å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Med det blir de den første videregående skolen i Troms og Finnmark som kjører MOT på skolen. Vi tror de med sitt glødende engasjement vil sette en standard for arbeidet med inkludering og gode medborgere i Nord-Norge. Jeg gleder meg til samarbeidet og å besøke Salangen og skolen med de flotte ansatte og elever snart igjen, avslutter Halvorsen.

ANNONSE
Annonse