Salangen-Nyheter

Butikksjef Schjølberg trodde han ikke ville få solgt alle eplene:

Satte trolig eplesalg- rekord i Extra-kjeden!

Butikksjef Per Christian Schjølberg var redd han hadde tatt seg "vann over hodet" når han ved en feiltakelse bestilte alt for mye epler inn til Extra-butikken på Sjøvegan. Nå er alle eplene solgt!.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Butikksjef Per Christian Schjølberg var redd han hadde tatt seg "vann over hodet" når han ved en feiltakelse bestilte alt for mye epler inn til Extra-butikken på Sjøvegan. Nå er alle eplene solgt!. Foto: Jon Henrik Larsen

Han var en smule redd for at alle eplene ikke kom til å bli solgt, etter at han gjorde en feilbestilling og bestilte inn 2,6 tonn med italienske epler til Extra-butikken på Sjøvegan. Nå er alle eplene solgt!.

Publisert:

Annonse
Annonse

Salangsværingene og andre tilreisende fra regionen er tydeligvis veldig glade i frukt. Extra Sjøvegan har nemlig på 3,5 uker solgt totalt 2400 kg med italienske epler til eplevillige kunder.

Det er ikke vanlig at Extra- butikken på Sjøvegan har så mye epler inne på lageret på Sjøvegan. Dette skjedde rett og slett ved en feilbestilling fra butikksjef Per Christian Schjølberg, da han trodde han hadde bestilt 200 kg med italienske epler. Men det han ikke la merke til i bestillingen var at det var 200 stykk epler i 13 kasser. Noe som igjen utgjorde totalt 2,6 tonn med epler fordelt på 10 europaller.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg innså jo fort at dette var en feil jeg hadde gjort. Men, det var ikke noe med det å gjøre da, enn å få over halvparten av eplene på kjøla, og resten ut i butikken, sa Schjølberg da til nettavisen.

Kunne puste lettet ut

Fredag denne uka kunne Extra-butikksjefen på Sjøvegan puste lettet ut. Da hadde han solgt siste eple av de totalt 2600 kiloene han feilaktig hadde tatt for mye inn av.

- Vi har solgt ca 2400 kilo med italienske epler over en periode på 3,5 uker. Det skal også da sies at Extra Sørreisa fått ca 200 kilo epler i gave fra oss her i Salangen. Men, 2400 kilo med epler sier sitt!, sier butikksjef Per Christian Schjølberg.

Takker kundene

Han er svært ydmyk ovenfor sine kunder som har hjulpet han å bli kvitt alle eplene som han feilaktig tok inn.

- Jeg takker alle kundene som har handlet epler hos oss. Også tenke eg at salangsværinga og øvrige kunder er super sunn og enormt støttanes og hjelpsom når man gjør feil, slik eg gjorde, sier Schjølberg og smiler fornøyd.

Vanligvis bruker Extra-butikken på Sjøvegan og selge rundt 20-30 kilo med italienske epler i uka. Så salget av 2400 kilo med italienske epler er om ikke nasjonal rekord, iallefall lokal salgsrekord.

Annonse